Vzpomínka na Titány (2000)

Vzpomínka na Titány (Remember the Titans)
79.9 %
 
 

Remember the Titans

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 113 min.
„Píše se rok 1971 a rasové předsudky stále ještě ovládají společnost. Denzel Washington v hlavní roli fotbalového trenéra, který musí překonávat nevraživost nejen svého soupeře.“
Držitel Oskara Denzel Washington (Hurikán) se představuje v hlavní roli provokativního příběhu, který byl natočen podle skutečné události. Vzpomínka na Titány je o tom, jak se dokáže proměnit skutečnost lidí, kterou dříve rozdělovala zášť, spory a nedůvěra. Po patnácti vítězných sezónách u fotbalového týmu je trenér Bill Yoast (Will Patton) odvolán a nahrazen Hermanem Boonem (Washington), tvrdým a umíněným mužem, který je tak moc odlišný od zbožňovaného Yoasta. Oba teI čekají dva tvrdé oříšky: smířit se jeden s druhým a udělat ze svých hráčů šampiony. Když se jednou podíváte na tento film, už na něj nikdy nezapomenete!
DVD express

režie:
Boaz Yakin
 
 
hraje:
Denzel Washington (Herman Boone), Will Patton (Bill Yoast), Ryan Hurst (Gerry Bertier), Wood Harris (Julius Campbell), Craig Kirkwood (Rev), Ethan Suplee (Louie Lastik), Kip Pardue (Sunshine), Hayden Panettiere (Sheryl Yoastová), Kate Bosworth (Emma), Ryan Gosling (Alan Bosley), Burgess Jenkins (Ray Budds), Preston Brant (Jerry Buck), Brett Rice (Tyrell), Gregory Alan Williams (Hinds), John Michael Weatherly (Kirk Barker), Nicole Ari Parker (Carol Boone), Donald Faison (Petey Jones)
 
 
kamera:
Philippe Rousselot
 
 
hudba:
Trevor Rabin
 
 
zvuk:
Mary H. Ellis
 
 
masky:
Roxanne Ferguson (účesy)
 
 
úvodní titulky:
Robert Dawson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.