Vzkříšení / Léčitelka (1980)

Vzkříšení / Léčitelka (Resurrection)
70 %
 
 

Resurrection

Další název: Zmrtvýchvstání

    Žánr: drama / fantasy
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 103 min.
Hlavní postavou filmového dramatu je Edna McCauleyová, která se stane obětí autonehody, při níž zahyne její manžel Joe. Ona sama se krátký čas ocitne ve stavu klinické smrti a prožije onen pověstný posmrtný zážitek zářícího tunelu. Nedojde však až na jeho konec, protože je zachráněna i když těžce zraněná a možná trvale ochrnutá...

Na zotavenou odjíždí do svého rodného města v Kansasu, kde se pomalu dává do pořádku a přitom zjistí, že má silné lečitelské schopnosti. Přijímá nečekaný dar z cesty do záhrobí, ale odmítá ho spojovat s božími silami či jiným náboženským vysvětlením. Zcela opačného názoru je ovšem její nový přítel, potulný kazatel Cal Carpenter, který věří, že Edna je novým vtělením Ježíše Krista. Ednino odmítnutí takové interperace ho rozhodí natolik, že se jí rozhodne dokázat pravdu. Způsob jakým to chce udělat se však ukáže být pro Ednu smrtelně nebezpečný.

režie:
Daniel Petrie
 
 
hraje:
Ellen Burstyn (Edna Mae McCauley), Sam Shepard (Cal Carpenter), Richard Farnsworth (Esco Brown), Roberts Blossom (John Harper), Clifford David (George), Pamela Payton-Wright (Margaret), Jeffrey DeMunn (Joe McCauley), Eva Le Gallienne (babička Pearl), Lois Smith (Kathy), Madeleine Sherwood (Ruth), Richard Hamilton (Earl Carpenter), Carlin Glynn (Suzy Kroll), Lane Smith (Don), Penelope Allen (Ellie), Ebbe Roe Smith (Hank Peterson), John Tillinger (Dr. Herron), Trazana Beverley (Dr. Ellen Baxter), Ralph Roberts (Buck), George Sperdakos (Dr. Hankins), Bernard Behrens (Dr. Fisher), James Blendick (1. vědec), Vernon Weddle (2. vědec)
 
 
scénář:
Lewis John Carlino
 
 
kamera:
Mario Tosi
 
 
hudba:
Maurice Jarre
 
 
výprava-architekt:
Paul Sylbert
 
 
kostýmy:
Andrea E. Weaver
 
 
střih:
Rita Roland
 
 
masky:
Jim Gillespie
 
 
producent:
Renée Missel, Howard Rosenman
 
 
kaskadér:
Sandra Lee Gimpel
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.