Vzácné plemeno (1966)

Vzácné plemeno (The Rare Breed)
81.5 %
 
 

The Rare Breed

Další název: Záchrana vzácného plemene

    Žánr: western / komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 97 min.
Děj filmu se odehrává okolo roku 1880 a volně popisuje skutečnost, kdy došlo k záměrnému zkřížení anglického skotu s americkým.

Do Ameriky přijíždí právě ovdovělá Angličanka Marta Priceová se svou dcerou Hilary a přiváží s sebou vzácného herefordského býka. Její manžel během cesty přes oceán zemřel a nyní je na ní, aby realizovala jeho dávný sen zkřížit toto vyšlechtěné anglické plemeno se západoamerickým longhornským. Býka musí dopravit k chovateli skotu, bohatému texaskému farmáři Bowenovi do Dodge City. Cesta je plná nebezpeční, proto si najmou toulavého pasáka krav Sama Burnetta, aby jim pomohl dopravit vzácné zvíře na ranč k novému majiteli. Protřelý tulák je ale ve velkém pokušení, jak přijít snadno k penězům – o býka mají totiž zájem i jiní ´chovatelé´. Od uskutečnění zamýšleného činu ho nakonec odvrátí rostoucí náklonnost k Martě, stane se jejím spojencem a všichni se dostanou bezpečně na určené místo...

Film byl jedním z prvních větších projektů, ke kterému složil hudbu skladatel John Williams.  Autor: Veronika42

režie:
Andrew V. McLaglen (.)
 
 
hraje:
James Stewart (Sam Burnett), Maureen O'Hara (Martha Priceová), Brian Keith (Alexander Bowen), Juliet Mills (Hilary Priceová), Don Galloway (Jamie Bowen), David Brian (Charles Ellsworth), Jack Elam (Deke Simons), Ben Johnson (Jeff Harter), Harry Carey (Ed Mabry), Perry Lopez (Juan), Larry Domasin (Alberto), Alan Caillou (John Taylor), Gregg Palmer (Rodenbush), Barbara Werle (Gert), James O'Hara (Sagamon)
 
 
scénář:
Ric Hardman
 
 
kamera:
William H. Clothier
 
 
hudba:
John Williams
 
 
střih:
Russell F. Schoengarth
 
 
producent:
William Alland
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.