Vysněný svět (2001) [TV film]

Vysněný svět (My Louisiana Sky)
60 %
 
 

My Louisiana Sky

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 98 min.
Dvanáctiletá Tiger sní o tom, že opustí poklidný život na venkově a stane se součástí moderního světa. Doma má ale rodiče, kteří se o sebe jen těžko postarají, protože jsou mentálně zaostalí.

Léto roku 1957 nezačíná pro bystrou dvanáctiletou Tiger, dceru mentálně zaostalých rodičů Corriny a Lonnieho Parkerových, zrovna slibně. Oba jsou nejhodnější lidé na světě a mají Tiger rádi, ale sami o sebe se postarat nedovedou. Práce a odpovědnost leží na milující, moudré babičce Jewel, které Tiger ale musí pomáhat i o prázdninách. Stojaté vody malého městečka Saitter v Louisianě však nebrání vážnému děvčeti snít o velkém, úžasném světě, který zná z televize. V podobném žije i mladší sestra maminky Corriny teta Dorie Kay. Když babička nečekaně zemře na infarkt, vezme Dorie neteř na několik dní do rušného moderního Baton Roug a tajně doufá, že s ní děvče ve městě zůstane. Pár úžasných volných dní jak v hollywoodského filmu pomalu končí. Tiger se musí rozhodnout, co dál.

režie:
Adam Arkin
 
 
hraje:
Juliette Lewis (Dorie Kay), Kelsey Keel (Tiger Ann Parker), Shirley Knight (Jewel Ramsey), Amelia Campbell (Corrina Ramsey Parker), Chris Owens (Lonnie Parker), Karen Robinson (Magnolia), Michael Cera (Jesse Wade Thompson), Nola Augustson (Mrs. Thompson), Robert Haley (Mr. Thompson), Rudy Webb (Otis Calhoun), Neil Girvan (Milton Lambert), Jody Racicot (Shorty), Ksenia Solo (Abby Lynn Anders), Kerry Dorey (Dr. Randall), Barry Stillwell (Bratr Dave), Christine MacInnis (Hazel (kadeřník)), Maureen Kirkpatrick (knihovnice)
 
 
námět:
Kimberly Willis Holt
 
 
scénář:
Anna Sandor
 
 
kamera:
Gavin Smith
 
 
hudba:
Mader
 
 
výprava-architekt:
Doug McCullough
 
 
kostýmy:
Alex Reda
 
 
střih:
Paul Dixon
 
 
zvuk:
David Hankins, Ian Morgan
 
 
vedoucí produkce:
Carmen Arndt
 
 
výtvarník:
Garth Brunt
 
 
zvláštní efekty:
John LaForet
 
 
koordinátor kaskadérů:
Rick Parker
 
 
masky:
Mary Sue Heron
 
 
výkonný producent:
Willard Carroll, Dante Di Loreto, Anthony Edwards, Thomas L. Wilhite
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.