Výška (1957)

Výška (Vysota)

Vysota

Další název: Height

    Žánr: melodrama
    Země: SSSR
    Délka: 94 min.
Film „Výška“, natočil režisér Alexandr Zarchi podle o románové předlohy spisovatele Evgenije Vorobjeva. Film je považován za nejlepší snímek druhé poloviny padesátých let dvacátého století.

Skupina montážníků pracujících ve výškách, je přeložena na práci při stavbě nového objektu. Místo nového působiště se nachází v malém městečku, kde se staví nová ocelárna. Předákem brigády je Nikolaj - úderník socialistické práce a svědomitý pracovník, který se však z nějakého důvodu vyhýbá společnosti žen .

Na staveništi pracuje Kateřina, ve které mnozí vidí velmi hezkou dívku s poněkud uvolněnou morálkou. Ona přece kouří (v té době to byl vrchol nemravnosti!), Není členkou Komsomolu, nosí výstřední oblečení a má provokativní chování…

Nikolaj s Káťou, když se trochu více poznají, zjišťují, že on ani zdaleka není vůči ženám tak zatrpklý jak se zdálo a Káťa, že není ve svém jádru tak lehkomyslnou dívkou, jak se jevila...Ve filmu se též řeší intriky vedoucího stavby, který odešel na služební cestě v nejdůležitější chvíli, tedy v době kdy dojde k výbuchu potrubí, vinu za nedbalost inženýra nese Nikolaj na svém zdraví.

Když je mladý montážník po pádu z velké výšky při havárii potrubí v nemocnici, Káťa si dává předsevzetí, že skončí se svými zlozvyky a začne nový a lepší život...  Autor: Asmodej

režie:
Alexandr Zarchi
 
 
hraje:
Nikolaj Rybnikov (Nikolaj Pasečnik), Inna Makarova (Káťa), Gennadij Karnovič-Valua (Konstantin Tokmakov), Vasilij Makarov (Deriabin), Marianna Striženova (Máša), Boris Sitko (Dymov), Sergej Romodanov (Berestov), Jelena Maximova (Berestova), Lev Borisov (Boris), Leonid Čubarov (Chajenko)
 
 
scénář:
Michail Papava
 
 
kamera:
Vladimir Monachov
 
 
hudba:
Rodion Ščedrin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.