Výchovný tábor (2007)

Výchovný tábor (Boot Camp)
65.7 %
 
 

Boot Camp

Další název: Straight Edge

    Žánr: thriller / psychologický
    Země: Spojené státy americké / Kanada
    Délka: 99 min.
„Teror v ráji!“
V 70. letech prošly stovky dětí převýchovnými programy. Neexistují statistiky, ale je známo, že v nich minimálně čtyři děti zemřely. Na ostrově Fidži je tábor na převýchovu dětí, kam je násilím odvlečeno několik nových členů, s nimiž si jejich rodiče nevědí rady. Tábor je v reklamách prezentován jako luxusní, realita je ovšem jiná. Ve skutečnosti to je vězení uprostřed Pacifiku. Zdi, které by je oddělovaly od okolního světa, nejsou zapotřebí, protože z ostrova se nedá uprchnout, a děti navíc po příjezdu dostanou náramky na nohu. Dr. Hail, který je vedoucím tábora, jim vysvětluje, že nežili správně, ale tady se to naučí. On i jeho pomocníci mají dokonale propracovaný systém šikany, v němž nechybí brutální násilí, vymývaní mozků ani sexuální zneužívání...

Zdroj: Nova

režie:
Christian Duguay
 
 
hraje:
Mila Kunis (Sophie), Gregory Smith (Ben), Peter Stormare (Norman Hail), Regine Nehy (Trina), Alejandro Rae ( Jack), Christopher Jacot (Danny), Tygh Runyan (Logan), Matthew Smalley (Nick), Colleen Rennison (Ellen), Barbara Wilson (Rhonda), Christianne Hirt (Lucy), Lexie Huber (Marianne), Serge Houde (Karl), Chris Nannarone (Stan), Joe Norman Shaw (Benův otec), Belinda Metz (Benova matka), Pete Seadon (host), David Haysom (drogový dealer), Sarah Lind (dívka), Mark Holmes (feťák), Marty Antonini (Dannyho otec), Peter Skagen (Nickův otec), Carrie Schiffler (Nickova matka), Tom Eirikson (muž v obleku), Mike Leisen (Jackův otec), Tyrone Karius (malý Jack), Anna Tofinga (úřednice), Elise Braise (Lýdie), Grace Bauer (Dannyho matka), Paula Dakuni (Dr. Toro)
 
 
scénář:
Agatha Dominik, John Cox
 
 
kamera:
Christian Duguay
 
 
hudba:
Normand Corbeil
 
 
střih:
Sylvain Lebel
 
 
zvuk:
Pierre-Jules Audet, Michel B. Bordeleau, Marc Gagnon, Martin Lemieux
 
 
dabing:
Jitka Moučková (Sophie), Pavel Vondrák (Ben), Marcel Vašinka (Norman Hail), Nikola Votočková (Trina), Filip Švarc (Jack), Drahomíra Kočová, Petr Burian, Šárka Vondrová, Klára Šumanová, Ludvík Král, Otmar Brancuzský, Bohuslav Kalva, Jaroslav Kaňkovský, Pavel Vondra, Jiří Köhler, David Košťál (dialogy), Petr Mandák (zvuk), Jana Trefná (produkce), Michal Michálek (režie)
 
 
zvláštní efekty:
Kelly Coe, Amanda Paller
 
 
koproducent:
Christian Duguay
 
 
koordinátor kaskadérů:
Tom Eirikson
 
 
vizuální efekty:
Serge Verreault
 
 
výprava:
Zoé Sakellaropoulo
 
 
výkonný producent:
Craig Baumgarten, Robert Geringer
 
 
producent:
Michael Frislev, Chad Oakes
 
 
kaskadér:
Tom Eirikson, Sarah Lind, Gina Mari
 
 
překlad:
David Dušek
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.