Všechno nebo nic (2017)

Všechno nebo nic
67.2 %
 
 

Další název: Všetko alebo nič; All or Nothing

    Žánr: romantický / komedie
    Země: Česká republika / Slovenská republika
    Premiéra v ČR: 12.1.2017        
    Délka: 108 min.
„Film Všechno nebo nic – český Deník Bridget Jonesové?“
POZOR, SPOILER

Malá holčička Linda se plíží v knihovně do oddělení pro dospělé. Je však po chvíli načapána, a tak jde za kamarády. Ti jí ujíždějí na kolech. Vanda také.

Posunujeme se o dost let kupředu a Linda a Vanda jsou stále kamarádky na život a na smrt.

Nu a skokem jsme se ocitli v současnosti. Linda stále touží napsat knihu a je vedoucí i majitelka knihkupectví. Jako prodavačka je zde - kdo jiný než Vanda. A ještě jeden prodavač je zde - homosexuál Eda.

Je Štědrý den. Linda je se svou malou dcerkou Luckou u maminky. Pozve i Vandu. Přichází také brácha Martin s rodinkou. Rozdělují se dárky a je pohoda.

Je po Vánocích a pokračuje běžný život. Do krámu s knihami přichází muž, který vypadá hodně k světu a kupuje si hodně drahou knihu. Ovšem po chvíli se vrací. Je to developer Jakub, který chce koupit celý dům i s tím knihkupectvím a byl to jen očíhnout. A najednou spolu začnou chodit. Tedy Jakub a Linda.

Nu a nyní jsou dovolené a celé knihkupectví jede do Tater jako každý rok. Záhadně se zde objeví i Jakub. Eda si vzal s sebou nového přítele Lea. A tady také Jakub uvidí Lucii. Opouští hotel a odjíždí. Ostatní také a ještě vyjde najevo, že si tu Linda nabalila svého bývalého profesora Aladára.

Lucie slaví narozeniny. Oba gayové se jí snaží postavit koupenou trampolínu, ale moc jim to nejde.

Uplyne půl roku a Jakub volá Lindě. Chce, aby s ním jela do Itálie, jeho druhého domova. On totiž již podepsal smlouvu na koupi toho domu. V Itálii jí dá náramek, který se dá jen těžko sundat. A po horoucí noci přijde druhý den chladná sprcha. Linda má telefon, ve kterém jí je sděleno, že je jejich obchod s knihami prodán a z toho domu má být hotel. Ale Jakub se jí přizná, že to koupil on. Linda se vrací domů sama. A začíná psát knihu s názvem „Všechno nebo nic“. Ta má obrovský úspěch. Tak se pořádá velká oslava, na které se Martin, řešící své potíže, notně opije.

Asi jediný komu kniha vadí, je Jakub a ten na Lindu zatlačí, aby knihu z prodeje stáhla. A protože ona nechce, dojde mezi nimi k velmi divokému aktu.

Takže to vypadá dobře, ale Linda najde u Jakuba jinou ženu. Což se jí pochopitelně nezamlouvá. Jenže vycouvat bude těžké, protože s ním čeká dítě. Což on zatím netuší. Aby v tom průšvihu nelítala sama, je Eda načapán Leem, jak se cpe masem, což vegetarián Leo považuje za něco více než je nevěra. A hned se s Edou loučí. Ten si vyleze do okna a míní skočit dolů. Je u toho i Linda, která však začne rodit. Vanda je u ní a tak netuší, že zrovna v tomto okamžiku Aladár obšťastňuje jednu ze svých studentek. Je to jeho poslední sex. Na pohřbu má celou Lindinu rodinu i s Vandou.

U Lindy je lékař i přes noc a pomáhá jí, seč může. Linda na tom není dobře ani psychicky ani fyzicky. Když lékař odchází, navrhuje schůzku. Následně se ocitá u Lindy znovu na večeři. Po ní se na něj Linda vrhá. Stejně jako Martin na Vandu, kterou čekal před obchodem. Zdá se, že všichni mají vztahy ujasněné. A již jsou zde další Vánoce…  Autor: Pitryx

režie:
Marta Ferencová
 
 
hraje:
Klára Issová (Vanda), Tatiana Pauhofová (Linda), Michał Żebrowski (Jakub), Pawel Delag (Bystričan), Ondřej Sokol (Martin), Petr Vaněk (Leo), Ľuboš Kostelný (Edo), Zuzana Kronerová (Lindina matka), Luděk Sobota (Lindin otec), Jan Budař (Milan), Vlastina Svátková (Jakubova kolegyně), Petra Hřebíčková (Martinova manželka), Krzysztof Tyniec (Aladár), Amélie Pokorná (Martinova dcera), Václav Krejčí (kritik), Leoš Mareš (psychiatr), Karolína Morschlová (Lucka), Martin Hájek (číšník), Ondřej Malý, Lenka Rzepková, Natálie Halouzková, Kateřina Sailerová (zdravotní sestra), Michel Fleischmann (primátor), Marie Ludvíková (knihovnice), Pavel Batěk (Erik, Jakubův zaměstnanec), Maurizio Zacchigna (starožitník Toni), Klára Sedláčková-Oltová (sekretářka), Simon Chlouba (Martinův syn)
 
 
námět:
Eva Urbaníková
 
 
scénář:
Marta Ferencová, Eva Urbaníková
 
 
kamera:
Peter Bencsík
 
 
hudba:
René Rypar, Ewa Farna, Dara Rolins
 
 
kostýmy:
Jitka Fomínová, Vladimíra Pachl Fomínová
 
 
střih:
Adam Dvořák
 
 
zvuk:
Robert Dufek
 
 
vedoucí produkce:
Kateřina Špůrová (0)
 
 
produkce:
Igor Konyukov, Pavel Pásek
 
 
dabing:
Michal Dlouhý (Jakub), Jiří Dvořák (Bystričan)
 
 
mluví:
Jiří Prager (Aladar)
 
 
spolupráce:
Václav Kovařík (vrchní osvětlovač)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.