Vražda před večeří (1972) [TV inscenace]

Vražda před večeří
52.9 %
 
 

Další název: Večeře s vrahem

    Žánr: detektivní
    Země: Československo
    Délka: 71 min.
„Zdánlivě nesmyslná vražda v rekreační chatě filmařů odkryje tajemství z doby válečné kolaborace. Komorní detektivka podle románu Františka Kafky.“
POZOR SPOILER

V místnosti je pár lidí, když zase začne blikat světlo. Elektrika stávkuje. A při tom je nalezen mrtvý profesor Stanislav Bukovanský.
Podezřelých není mnoho. Stalo se to totiž na chatě, která patří filmovým ateliérům. Takže je zde jen pár zaměstnanců a správce chaty Paleček. Ten zde zaměstnává kuchařku a svou manželku.
On sám je u výslechu první. Zná všechny, a tak se kriminalisté dozvědí, že pan Vobruba zavražděného přivezl místo slečny Vágnerové. To je Bukovanského milenka. Je zde také jeho bývalá partnerka Truhlářová. Pak je zde i pan docent Herle, nejlepší Stanislavův přítel. Je zde i Rosa, šéfredaktor filmového týdeníku, architekt Štědrý, slečna Tichá-režisérka.
Truhlářová přiznává vztah s Bukovanským, se kterým má dceru. Nikdy však nebyli manželé.
Z dalších výslechů vyplyne, že se profesor dost hádal a podle toho měl i dost nepřátel.
Časem se také zjistí, že profesor mě u sebe valuty. Ten však Herlemu dlužil, a tak mu je dal. A pak je Herle nalezen zavražděn.
Dalším pátráním je zjištěno, že chybí prohlášení, které se týkalo ještě války a také část peněz. Jeden z vyšetřovatelů tedy odjíždí pátrat jiným směrem a druhý zůstává namístě činu. Oba se pak po delší době sejdou a každý z nich má nové poznatky. Když se dají dohromady, podaří se jim vraha odhalit...  Autor: Pitryx

režie:
Pavel Háša
 
 
hraje:
Václav Neužil (kapitán VB), Pavel Pípal (nadporučík VBh), Jiří Samek (Herle), Milan Vlachovský (Vobruba), Věra Vlčková (Vágnerová), Jiří Kostka (rektor), Dagmar Neblechová (pošťačka), Jaroslav Konečný (příslušník VB), Jiří Chmelař (Rosa), František Baťka (Štědrý), Eva Wimmerová (Truhlářová), Jaroslav Choc (Paleček), Jan Jánský (venkovský lékař), Tomáš Šolc (technik VB), Marta Šolcová (Tichá), Miloslav Včala (Zachar), Jarmila Balašová (Holubová), Štěpán Marovič (lékař VB), Jiří Nepor (2 příslušník VB)
 
 
námět:
František Kafka (román Večeře s vrahem)
 
 
scénář:
Josef Eismann
 
 
kamera:
Adolf Navara
 
 
hudba:
Jiří Šust
 
 
výprava-architekt:
Karel Lier
 
 
kostýmy:
Zdeněk Křeček
 
 
střih:
Marie Pačajová
 
 
zvuk:
Svatava Hrubcová
 
 
II. kamera:
Stanislav Benc, Miloš Horák, Jan Novák
 
 
masky:
Josef Borovička, Jitka Pazderová
 
 
dramaturgie:
Helena Slavíková
 
 
asistent režie:
Božena Riesnerová
 
 
asistent produkce:
Josef Černý
 
 
vedoucí výroby:
Dagmar Skopcová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.