Vládce prokletých přání (1997)

Vládce prokletých přání (Wishmaster)
61 %
 
 

Wishmaster

Další název: Wes Craven's Wishmaster

    Žánr: horor / fantasy
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
„Jen jediných tvorů je třeba se bát .....DŽINŮ !“
V Persii 1127 A.D. plní džin druhé přání panovníkovo. Láká jej, aby vyřknul přání třetí, čímž se otevře brána ostatním džinům, kteří by vyplenili Zemi. Kouzelník však třetímu přání zabrání a džina zničí červeným opálem.

V USA v současnosti padá z lodi vykládaná bedna na muže. V rozbitých artefaktech je červený opál. Ten ukrade jeden z dělníků. Opál se pak dostává k překupníkovi, ten jej nabízí v aukční síni a tak se dostává do rukou Alexandry Ambersonové. Ta na něj dýchne a probudí tím džina. Pak jej nese svému příteli další průzkum, a opál exploduje. Džin je probuzen, ale Alexin přítel je mrtev. Džin mu splnil první přání, aby ustala jeho bolest. Druhé přání má santusák, který chce, aby zemřel majitel obchodu. Džin splní i toto přání. Při každém to Alex cítí. Asi nějaké duševní pouto. Třetí přání plní džin studentovi v márnici. Alex pátrá po původu opálu a jeho historii. Doví se to, co my už víme. Džin si val kůži z obličeje mrtvého a říká si Netaniel. Džin plní další přání prodavačce v obchodě, která chce být krásná na věky. Udělá z ní figurínu. Po splnění přání detektivovi získává džin Alexinu adresu. Ta zjišťuje, že džin musí nabít kámen dušemi lidí, kterým přání splnil, a pak ještě musí splnit tři přání tomu, kdo jej probudil. A džin to dělá, plní přání a to vždy svérázným způsobem a plní kámen dušemi. Pak se setkává s Alex tváří v tvář. Jedno přání jí daruje a další dvě ihned plní. Pak ovšem do svých rejdů zatáhne Alexinu sestru Shanon. Ta se zrovna veselí na večírku, kde ji Alex nalezne /68/ a varuje. Ona ovšem neposlechne. Je tam i džin, který plní další přání, čímž nastanou krvavá jatka. Nutí Alex, aby řekla třetí přání. Ta stále odmítá, až zjistí, že džin uvrhl její sestru do krutého nebezpečí. Je nutno ono přání vyslovit jinak zemře, ale když jej vysloví, otevře bránu všem ostatní džinům, kteří vyhubí lidstvo…  Autor: Pitryx

režie:
Robert Kurtzman
 
 
hraje:
Tammy Lauren (Alexandra Ambersonová), Andrew Divoff (Džin/Nathaniel Demerest), Robert Englund (Raymond Beaumont), Chris Lemmon (Nick Merritt), Wendy Benson-Landes (Shannon Amberson), Tony Crane (Josh Aickman), Jenny O'Hara (Wendy Derleth), Kane Hodder (Merritt'ův strážce), Tony Todd (Johnny Valentine), Ricco Ross (Lt. Nathanson), John Byner (Doug Clegg), George 'Buck' Flower (bezdomovec), Gretchen Palmer (Ariella), Ted Raimi (Ed Finney), Josef Pilato (Mickey Torelli), Annie Sorell (křičící žena)
 
 
scénář:
Peter Atkins
 
 
kamera:
Jacques Haitkin
 
 
hudba:
Harry Manfredini
 
 
kostýmy:
Karyn Wagner
 
 
střih:
David Handman
 
 
zvuk:
Phillip Seretti (design)
 
 
produkce:
Pierre David, Noël A. Zanitsch
 
 
mluví:
Angus Scrimm (vypravěč)
 
 
zvláštní efekty:
David Waine (koordinátor)
 
 
koproducent:
David Tripet
 
 
koordinátor kaskadérů:
Kurt Bryant
 
 
vizuální efekty:
Thomas C. Rainone (Supervize)
 
 
masky:
Mark Tavares
 
 
výprava:
Deborah Raymond, Dorian Vernacchio
 
 
výkonný producent:
Wes Craven
 
 
producent:
Clark Peterson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.