Vítej doma (1989)

Vítej doma (Welcome Home)

Welcome Home

Další název: Vítej domů

    Žánr: drama
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké
    Délka: 92 min.
„Sedmnáct let je považován za mrtvého a nyní se vrátil. Pozoruhodné drama vietnamského veterána.“
Stíhací pilot Air Force poručík Jake Robbins byl v roce 1970 sestřelen nad Kambodžou a zajat. Americké letectvo předpokládalo, že byl v akci zabit a prohlásili ho za mrtvého. Jeho truchlící žena Sarah zůstala sama se synem a byla nucena uspořádat si nový život. Jakeovi se ale ze zajetí podařilo uprchnout a najít v džungli pomoc u domorodé ženy Leang. Přestože každý pocházel z jiného světa, našli v sobě zabílení a založili rodinu. O 17 let později Jake těžce onemocní a Leang je nucena pro něj vyhledat lékařskou pomoc v Thajsku. Tam brzy zjistí, že jde o amerického občana a pošlou ho na americkou leteckou základnu. A odtud vede jen cesta domů. Tam se dozvídá, že jeho bývalá žena se znovu provdala a že Tyler je jeho syn. Jake si ale přivezl s sebou i kambodžskou manželku a děti Kim a Siv, a obě rodiny budou muset hledat východisko z komplikované situace.

Silný a inteligentní příběh, který se vyhýbá obvyklému zjednodušení postav i situací, natočil v roce 1989 podle scénáře Maggie Kleinmanové režisér Franklin J. Schaffner. Byl to jeho poslední film, zemřel ještě před jeho uvedením, v době dokončovacích prací.  Autor: Veronika42

režie:
Franklin J. Schaffner
 
 
hraje:
Kris Kristofferson (Jake), JoBeth Williams (Sarah), Sam Waterston (Woody), Brian Keith (Harry Robins), Thomas Wilson Brown ( Tyler), Trey Wilson (plukovník Barnes), John Marshall Jones (Dwayne ), Ken Pogue (senátor Camden), Kieu Chinh (Leang), Matthew Beckett (Kim), Jessica Ramien (Siv), Larry Reynolds (doktor Quayle), Gene Clark (trenér Wallace), Victor Ertmanis (Willy), John Marshall Jones (Dwayne)
 
 
scénář:
Maggie Kleinman
 
 
kamera:
Fred J. Koenekamp
 
 
hudba:
Henry Mancini
 
 
střih:
Robert Swink
 
 
producent:
Don Carmody, Martin Ransohoff
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.