Winds of the Wasteland (1936)

Winds of the Wasteland
70 %
 
 

Další název: Vichry pustiny

    Žánr: western
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 54 min.
Dva přátelé John Blair a Larry Adams se dosud živili jako jezdci Pony Expressu, ale s rozvojem telegrafu přišli o práci. Rozhodnou se využít svých jezdeckých schopností a založit dostavníkovou linku. V Buchanan City zakoupí od místního boháče Cala Drakea linku do Crescent City.

Po příjezdu do města zjistí, že zde bydlí pouze dva lidé, starosta a starý doktor. Oba přátelé se snaží do opuštěného hornického města přilákat další obyvatele, ale vše závisí na vítězství v nadcházejícím závodu dostavníků o vládní poštovní zakázku v hodnotě 25 tisíc dolarů. V závodu se střetnou s Drakem a mají tak možnost oplatit mu jeho podraz.  Autor: curil

režie:
Mack V. Wright (.)
 
 
hraje:
John Wayne (John Blair), Phyllis Fraser (Barbara Forsytheová), Lew Kelly (Rocky O'Brien), Douglas Cosgrove (Cal Drake), Lane Chandler (Larry Adams), Sam Flint (Dr. William Forsythe), Bob Kortman (Cherokee Joe), Ed Cassidy (Mr. Dodge), Jon Hall (Jim), Merrill McCormick (Pete), Christian J. Frank (šéf telegrafistů), Jack Rockwell (maršál), Arthur Millett (pošmistr)
 
 
námět:
Joseph F. Poland (.)
 
 
scénář:
Joseph F. Poland (.)
 
 
kamera:
William Nobles (.)
 
 
hudba:
Arthur Kay (.), Harry Grey (.)
 
 
střih:
Robert Jahns (.)
 
 
zvuk:
Terry Kellum (.)
 
 
producent:
Nat Levine (.)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.