Užij si se psem (2011) [TV epizoda]

Užij si se psem
73.6 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Česká republika
    Délka: 80 min.
„Atraktivní žena jako oběť chorobné posedlosti kolegy z letiště, které přes všechna bezpečnostní opatření skrývá nebezpečná místa i myšlenky.“
Atraktivní žena jako oběť chorobné posedlosti kolegy z letiště, které přes všechna bezpečnostní opatření skrývá nebezpečná místa i myšlenky. Třetí část volně navazující série kriminálních případů na základě skutečných událostí napsal J. Klíma.

I v této části triptychu se setkáme se zdravotní sestrou Věrou Podlipnou (Simona Stašová), která pracuje na psychiatrii a kterou po jejich vlastních zkušenostech nemohou nechat nečinnou osudy jiných. Znovu se potkáme s tajemným doktorem Zahálkou (Juraj Kukura), který se tentokrát na ni obrátí s problémem jednoho svého známého, jehož syn Milan (Jan Budař) má psychické problémy.

Milan, který miluje letadla, žije sám s nemocnou matkou (Iva Janžurová). Pracuje na letišti, kde mu dle jeho vlastních slov údajně nesnesitelně nadbíhá jedna z jeho kolegyní (Jana Stryková). Je do Milana prý až patologicky zamilovaná a k realizaci svých záměrů se neštítí použít ani těch nejšpinavějších možných prostředeků. Milan je z toho do té míry zoufalý, že se dokonce pokusí o sebevraždu.

Jenže – jak je to ve skutečnosti? Kdo komu vlastně ztrpčuje život? To vše se Věra Podlipná pokouší zjisti, aby opět – jako v obou předchozích dílech tiptychu Vetřelci a lovci dospěla k překvapivým zjištěním, ve kterých právě doktor Zahálka nehraje nepodstatnou roli…
Česká televize

režie:
Filip Renč
 
 
hraje:
Jan Budař (Milan), Jiří Dvořák (Jílek), Simona Stašová (Věra), Jana Stryková (Irena), Zuzana Ščerbová (Marta), Jana Švandová (matka Ireny), Zdeněk Dvořák (psychiatr), Vladimír Hauser (Linhart), Aleš Hep (řidič gangster), Hana Holišová (Klára), Petr Janiš (Kalivoda), Iva Janžurová (matka Milana), Juraj Kukura (Zahálka), Robert Mikluš (technik ochranky letiště), Milan Němec (mladík z ochranky), Jiří Procházka (gauner), Šárka Vojtková (cestující), Bedřich Výtisk (vedoucí u bagáže), Klára Apolenářová (kolegyně), Igor Bareš (šéf na letišti), Jiří Rauš (gangster)
 
 
scénář:
Josef Klíma, Filip Renč
 
 
kamera:
Karel Fairaisl
 
 
hudba:
Daniel Barták
 
 
výprava-architekt:
Iva Farkačová
 
 
kostýmy:
Libuše Pražáková
 
 
střih:
Jan Mattlach
 
 
zvuk:
Ladislav Ježek
 
 
produkce:
Alexandra Burianová
 
 
dramaturgie:
Jaroslav Kravka
 
 
odborný poradce:
Aleš Hep
 
 
fotograf:
Jef Kratochvil
 
 
klapka:
Eva Doležalová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.