Veselé velikonoce (1984)

Veselé velikonoce (Joyeuses Paques)
79.7 %
 
 

Joyeuses Paques

Další název: Happy Easter

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 98 min.
„Neodolatelný svůdce, jehož fantazie nezná mezí.“
POZOR SPOILER!!

Stephan je veliký proutník. Ono by to až tolik nevadilo, kdyby ovšem nebyl ženatý. Jednoho dne jeho žena Sophie odlétá. Tedy on si to myslí. Hned před letištěm spatří hezkou dívku Julii a přivede ji k sobě domů. Jenže pak se zcela nečekaně vrací manželka. A Stephan, nevěda kudy kam, představí Julii jako svoji dceru. A situace dopadne tak, že Sophie trvá na tom, aby přespala. A tak se i stane. Druhý den se Stephan snaží Julie zbavit, ale Sophie dělá vše proto, aby mohla zůstat. Nakupuje jí různé dárky a snaží se její odjezd zdržet. Stephan se musí dát dohromady s Rousseauem, který mu má zajistit práci. Jenže je tak nervózní, že od něj utíká, vlítne pod auto a končí v nemocnici. Jenže další průšvih je v tom, že Stephanova sekretářka dovede Rousseau k němu domů na oslavu. Nic by se nedělo, kdyby Stephan Rousseauvi nenamluvil, jaký je chudák a jak onu práci nutně potřebuje. Přitom má doma poklady a hostina na oslavu je více než bohatá. A je tu i Julie, kterou Stephanie zdržela. Do toho všeho přichází Juliina matka, což způsobí jistý rozruch. Druhý den matka odchází, a jen mimochodem zmíní druhé Stephanovo dítě, které ovšem samozřejmě neexistuje. A tak Stephanie balí Stephanovi kufry. Julie jí v tom chce udělat jasno, ale dozví se, že ta všechno věděla již od začátku. Hra tedy může pokračovat.  Autor: Pitryx

režie:
Georges Lautner
 
 
hraje:
Jean-Paul Belmondo (Stephane Margelle), Sophie Marceau (Julie), Marie Laforêt (Sophie Margelle), Rosy Varte (Marlène Chataigneau), Michel Beaune (Rousseau), Marie-Christine Descouard (Melle Fleury), Gérard Hernandez (vrchní), Elisabeth Kolhammar (chůva Marguerite), Marc Lamole (lékař), Maurice Auzel (taxikář), Charly Bertoni (internista), Scarlet Maia de Castro (Mme Delarue), Jean Panisse (pochůzkář), Patrick Rocca (Cournot), Carlos Sotto Mayor (dívka na člunu), Philippe Mareuil (Mathieu)
 
 
námět:
Jean Poiret (hra)
 
 
scénář:
Georges Lautner
 
 
kamera:
Edmond Séchan
 
 
hudba:
Philippe Sarde
 
 
střih:
Michelle David
 
 
zvuk:
André Hervée, Claude Villand
 
 
dabing:
Jiří Krampol (Stephane Margelle), Taťjana Medvecká (Julie), Marie Drahokoupilová (Sophie Margelle), Jaroslava Adamová (Marlène Chataigneau), Antonín Molčík (Rousseau), Simona Stašová (Melle Fleury), Dalimil Klapka (krátkozraký taxikář), Jiří Novotný (lékař), Ladislav Županič (Bernard), Jiří Havel (majitel indické restaurace), Jiří Prager (Jean-Louis, Juliin expřítel), Jaroslav Kaňkovský (host na oslavě), Zdeněk Blažek (číšník v indické restauraci), Karel Pospíšil (host na oslavě), Jiří Zavřel (stěhovák), Jaroslav Horák (komisař Roger), Jan Řeřicha (nádražák), Stanislav Bruder (host na oslavě), Karel Chromík (host na oslavě), Bohuslav Ličman (policista), Eva Kubíková (Sophia, Stéphanova přítelkyně ve vlaku)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Rémy Julienne
 
 
fotograf:
Vincent Rossell
 
 
výprava:
Dominique André
 
 
dirigent:
Bill Byers
 
 
producent:
Jean-Paul Belmondo, Alain Belmondo, Alain Sarde
 
 
kaskadér:
Michel Berreur
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.