Venom (2005)

Venom
56.5 %
 
 
    Žánr: thriller / horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 87 min.
POZOR SPOILER

Šamanka provádí nějaký rituál…

Erik a kamarádi sedí venku u benzínové pumpy. Uvnitř je zaměstnaná číšnice Eden, po které kluci baží. Zrovna má potíže s Erikem.

Pro jídlo si sem přijíždí i místní šereda, řidič s jizvou Ray Soyer. Ten přibrzdí u mostu, kde právě řeší svůj problém Erik s Eden. Když odjíždí, dojde ke střetu s vozidlem, které řídí šamanka. Auto je na kraji mostu. Ray babču vytáhne, ale ona stále mele něco o kufříku a nebezpečí. Když jej Ray chce z auta vytáhnout, auto spadne z mostu do vody a Ray v něm zůstává.

Přijíždí sem také dívčina jménem Cece a hrne se k mrtvé ženě. Je to její babička. Ale stejně jako ona shání se Cece po kufříku. Když se dozví, že je prázdný, prchá.

V pitevně soudí lékař Terry Parker, že se Ray neutopil, ale že jej zabili a okousali vodní hadi. Když pak jde znovu k mrtvole, zjistí, že zmizela.

Pomocník šerifa Daryl Werner již dle rozkazu odtáhl Rickovo auto do garáže, ale něco se mu nezdá. Vzápětí je Rickem napaden a zabit. A Eden vidí ten náklaďák projet kolem hřbitova.

Její kamarádky jedou kolem Rayovy pumpy a zastaví zde. Černoška Patie jde dovnitř na záchod. Tenny dofouká kolo a začne se po ní shánět. Najde až její pověšenou mrtvolu a vzápětí je Rayem napadena.

Sean je Rayův syn. Ale s otcem se nestýkal. Nyní řádí u pumpy, neb je mírně opilý. Erik se jej snaží umravnit a najde při tom fotky i krvavé skvrny na zemi.

Mezitím je Eden s kamarády u Cece. Ta Eden vysvětlí, že má v krvi po rodičích kouzlení a jiné čáry. A také vysvětlí, že v kufříku byly všechny špatné duše, které její babička zachránila. A ty jsou nyní venku v Rayovi. Eden tomu moc nevěří, proto posílá Rachel a Richiho pro pomoc. Z téhle vycházky se už Richie nevrátí. Holky jsou nyní schovány v domku Ceceiny babičky. Tam za nimi Ray nemůže. Přijíždí sem Sean s Erikem a Sean se stává další obětí. Jeho mrtvolu pak zatáhnou k woodoo oltáři. Začnou čarovat, ale to už Roy vymyslel fintu a následují dva mrtví. Zbylá dvojice se ocitá v močálu, kde následují honičky o život. Erik je polapen a Eden prchá až do hrobky. Zde najde mrtvoly svých kamarádů a také se mezi mrtvoly musí ukrýt. Co následuje, bude hrozné a Eden bude muset bojovat sama o svůj život.  Autor: Pitryx

režie:
Jim Gillespie
 
 
hraje:
Agnes Bruckner (Eden), Jonathan Jackson (Eric), Laura Ramsey (Rachel), D.J. Cotrona (Sean), Rick Cramer (Ray), Meagan Good (Cece), Bijou Phillips (Tammy), Method Man (Turner), Pawel Szajda (Ricky), Stacey Travis (Laura), Marcus Lyle Brown (Terry), James Pickens (šerif), Davetta Sherwood (Patty), Deborah Duke (Miss Emmie)
 
 
námět:
Flint Dille, John Zuur Platten
 
 
scénář:
Flint Dille, John Zuur Platten, Brandon Boyce
 
 
kamera:
Steve Mason
 
 
hudba:
John Debney, James L. Venable
 
 
kostýmy:
Jennifer L. Parsons
 
 
střih:
Paul Martin Smith
 
 
zvuk:
Geoffrey G. Rubay (supervize), Ben Wilkins, Drew Canulette
 
 
produkce:
Scott Faye, Karen Lauder, Kevin Williamson
 
 
koordinátor kaskadérů:
Troy Brown
 
 
vizuální efekty:
David Paul Dozoretz
 
 
výprava:
Monroe Kelly
 
 
výkonný producent:
Harvey Weinstein, Brad Weston, Andrew Rona, Bob Weinstein, Michael Zoumas, Flint Dille
 
 
kaskadér:
Karin Silvestri (double: Agnes Bruckner), Michele Waitman, Heidi Moneymaker, Stanton Barrett
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.