Velkokníže Jaroslav (2010)

Velkokníže Jaroslav (Jaroslav. Tysjaču let nazad.)
67.1 %
 
 

Jaroslav. Tysjaču let nazad.

Další název: Ярослав. Тысячу лет назад; Yaroslav. Tysyachu let nazad

    Žánr: historický / dobrodružný
    Země: Rusko
    Délka: 99 min.
Kyjevská Rus okolo r. 1010 - zem plení tlupy lupičů, statisíce lidí se ocitají v otroctví... Rostovský kníže Jaroslav se snaží sjednotit okolní kmeny a jako obranu proti nájezdníkům zakládá na Volze pevnost, nazvanou jeho jménem. Dostane se však do zajetí pohanů, uctívajících medvěda a ti se jej chystají předložit jako oběť svému bohu. Pomoci se mu dostane od Rajdy, krásné náčelníkovy dcery, která se kvůli lásce ke křesťanskému knížeti dokáže postavit i zákonům rodného kmene.

Film vznikl k tisícitiletému výročí vzniku města Jaroslavl, jednoho z nejstarších sídel ruské země. Natáčení trvalo zhruba půl roku a stálo cca 5 milionů $, což byla sotva polovina z původně plánované částky. Kvůli co největší historické autenticitě se ho jako konzultanti účastnili mnozí historikové a výtěžek z premiérového uvedení do kin byl poukázán na charitativní účely.  Autor: green-tea

režie:
Dmitrij Korobkin
 
 
hraje:
Alexandr Ivaškevič (Jaroslav), Svetlana Čujkina (Rajda), Alexej Kravčenko (Harald), Viktor Veržbickij (Svjatozar), Valerij Zolotuchin (Čurila), Pavel Chruljov (Vend), Jelena Plaksina (Želana), Fjodor Šuvalov (Iljuša), Boris Tokarev (Melej), Vladimir Antonik (Vyšata), Jurij Vaksman (Budyj), Konstantin Milovanov (Budimir), Sergej Genkin (Gorazd), Georgij Nazarenko (otec Feodor), Roman Kurcyn (Stavko), Alexandr Gizgizov (Aldan), Alexej Dmitrijev (Kird), Dmitrij Urosov (bojovník), Denis Jasik (bojovník), Sergej Gurjev (Mikula), Vladimir Těreščenko (Korilo), Kirill Boltajev (Nevzor), Kirill Byrkin (Radim), Jaroslav Uzenjuk (Vjačko), Vladimir Badov (Kriv), Anna Litkens (Anna), Jevgenij Bogorodskij (starý námořník), Vladimír Šibankov (kouzelník), Anton Smekalkin (kat)
 
 
scénář:
Marina Koškina, Natalja Nazarova
 
 
kamera:
Dmitrij Korobkin
 
 
hudba:
Andrej Komissarov, Gleb Matvejčuk
 
 
výprava-architekt:
Marija Turskaja
 
 
střih:
Dmitrij Čistjakov
 
 
zvuk:
Alexandr Gruzděv, Vladimír Litrovnik
 
 
výkonný producent:
Vadim Byrkin
 
 
producent:
Oleg Surkov
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.