Velké naděje (1998)

Velké naděje (Great Expectations)
72.5 %
 
 

Great Expectations

Další název: Velké očekávání

    Žánr: milostný / drama
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 30.4.1998        
    Délka: 111 min.
„Svou první lásku našel ve ztraceném ráji - i se zlomeným srdcem ji dokázal milovat. Ethan Hawke a Gwyneth Paltrowová v hollywoodské love story podle Charlese Dickense.“
V malém městě na Floridě žije osmiletý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím objevením nebezpečného vězně. S touto zkušeností se dostává do chátrajícího stavení bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává Estellu, neteř slečny Nory, a komplikovaná love story začíná.
Po letech z chudého chlapce vyrůstá úspěšný bohatý umělec, na své životní pouti se opět setkává s dospělou Estellou, která ho v dětství zradila. Ale život a jeho velké náhody mají pro Finna více překvapení a on se na cestě životem stává ztracenám ve svých "velkých naděních"...

Volné zpracování klasického románu Charlese Dickense. Přerod chlapce v muže a působení povah tří jedinců, kteří navždy ovlivní jeho život. Přes překvapivé vzájemné působení těchto povah zaujme film jedinečností a současným pohledem na velké životní shody.
Gwyneth Paltrow (Emma), Ethan Hawke (Přežít) a Rober de Niro v roli záhadného zločince.

režie:
Alfonso Cuarón
 
 
hraje:
Ethan Hawke (Finnegan Bell), Gwyneth Paltrow (Estella), Hank Azaria (Walter Plane), Chris Cooper (Joe), Anne Bancroft (slečna Dinsmoorová), Robert De Niro (trestanec / Lustig), Josh Mostel (Jerry Ragno), Kim Dickens (Maggie), Jeremy James Kissner (desetiletý Finnegan), Stephen Spinella (Carter Macleish), Marla Sucharetza (Ruth Shepardová), Drena De Niro (Marcy), Lance Reddick (Anton Le Farge), Kimmy Suzuki (servírka), Wills Robbins (návštěvník galerie), Nell Campbell (Erica Thrallová), Gabriel Mick (Owen), Raquel Beaudene (desetiletá Estella)
 
 
scénář:
Mitch Glazer
 
 
kamera:
Emmanuel Lubezki
 
 
hudba:
Chris Cornell ("Sunshower"), Patrick Doyle, Paul Hulme
 
 
vedoucí produkce:
Deborah Lee
 
 
produkce:
Art Linson
 
 
titulky-česká verze:
Anna Kareninová (LS productions)
 
 
dabing:
Adam Lanči (Finnegan - 10 let)
 
 
koproducent:
John Linson
 
 
masky:
Ilona Herman (p. De Niro)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.