Velitel a čáp (2012)

Velitel a čáp (Il comandante e la cicogna)
75 %
 
 

Il comandante e la cicogna

Další název: The Commander and the Stork

    Žánr: komedie
    Země: Itálie / Švýcarsko / Francie
    Délka: 105 min.
„Ovdovělý otec z dělnické třídy se zamiluje do chudé umělkyně...“
Leo je instalatér, který se den co den potýká s problémy spojenými s výchovou a péčí o dvě dospívající děti: Eliu a Maddalenu. Svůj čas se přitom snaží rovným dílem rozdělit mezi práci a domov, v němž se objevuje a zase mizí jeho extravagantní a krásná žena Teresa. Diana je umělkyně, která smrdí korunou, vytrvale čeká na svou životní příležitost a má neustále potíže s placením nájmu. Její bytný Amanzio je excentrický člověk, jenž se kvůli svému novému životnímu stylu rozhodne dát v práci výpověď. A při jednom ze svých tažení potkává Eliu, se kterým naváže bizarní přátelství.

Leo a Diana na sebe narazí v kanceláři arogantního a podfukářského právníka Malaffana. Zatímco Lea sem přivádí šokující zjištění, že jeho dcerabyla bez svého vědomí na internetu označena za pornohvězdu, Diana si u právníka přivydělává malováním fresek, čímž se snaží ukojit jeho manickou touhu po vznešenosti.
Životní příběhy Lea a Diany se proplétají ve městě, které se stalo symbolem naší doby, a to pod přísným ironickým pohledem soch Garibaldiho, Verdiho a Leopardiho. Ty ze své statické pozice komentují osud Itálie, jež se jim vzdaluje. Je zde však osoba, která se svých snů a nadějí nemíní vzdát: Elia sledující let čápa, který ve snímku představuje symbol renesance a také Leovu a Dianinu šanci na nový začátek.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 15.07.2013 CX

režie:
Silvio Soldini
 
 
hraje:
Alba Rohrwacher (Diana), Valerio Mastandrea (Leo), Giuseppe Battiston (Amanzio), Claudia Gerini (Teresa), Luca Zingaretti (Avv. Malaffano), Maria Paiato (Cinzia), Michele Maganza (Emiliano), Shi Yang (Fiorenzo), Luca Dirodi (Elia), Serena Pinto (Maddalena), Giuseppe Cederna (ředitel supermarketu)
 
 
scénář:
Silvio Soldini, Doriana Leondeff, Marco Pettenello
 
 
kamera:
Ramiro Civita
 
 
hudba:
Banda Osiris
 
 
kostýmy:
Silvia Nebiolo
 
 
střih:
Carlotta Cristiani
 
 
zvuk:
Wesley Aza, François Musy
 
 
producent:
Lionello Cerri
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.