Ve znamení kříže (1932)

Ve znamení kříže (The sign of the Cross)
100 %
 
 

The sign of the Cross

    Žánr: drama / historický
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 8.3.1935        
    Délka: 122 min.
Režisér Cecil B. DeMille pokračoval ve svých velkolepých produkcích s náboženskými tématy. Své zkušenosti uplatnil i ve zvukovém filmu, kdy tentokrát vybudoval obří amfiteátr a vypustil do něho stovky zvířat a zapojil přes 4000 komparzistů.

Samotný příběh se odehrává v roce 64 našeho letopočtu, kdy se vinu za hořící Řím snaží císař Nero svést na křesťany. Když se římský prefekt Marcus Superbus zamiluje do krásné křesťanky Mercie, snaží se vlivný Říman její soukmenovce z pomsty císaře oprostit. Přesto křesťané putují do arény, kde je čeká smrt. I když císař Nero nabízí Mercii svobodu, pokud se zřekne svého náboženství, ona odmítne a připojí se k ostatním křesťanům jdoucím na smrt.  Autor: curil

režie:
Cecil B. DeMille
 
 
hraje:
Fredric March (Marcus Superbus), Elissa Landi (Mercia), Claudette Colbert (císařovna Poppaea Sabina), Charles Laughton (císař Nero), Ian Keith (Tigellinus), Harry Beresford (Favius Fontelas), Arthur Hohl (Titus), Tommy Conlon (Stephan), Ferdinand Gottschalk (Glabrio), Vivian Tobin (Dacia), William V. Mong (Licinius), Richard Alexander (Viturius), Nat Pendleton (Strabo), Clarence Burton (Servillius), Robert Seiter (Philodemus), Charles Middleton (Tyros), Joyzelle Joyner (Ancaria)
 
 
námět:
Henryk Sienkiewicz
 
 
scénář:
Waldemar Young, Sidney Buchman
 
 
kamera:
Karl Struss
 
 
hudba:
Rudolph G. Kopp
 
 
střih:
Anne Bauchens
 
 
masky:
James Collins
 
 
producent:
Cecil B. DeMille
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.