Vaterland - Lovecký deník (2004)

Vaterland - Lovecký deník
52.9 %
 
 
    Žánr: thriller / dobrodružný / černá komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 19.8.2004        
    Délka: 97 min.
„Dobrodružný thriller s prvky černé komedie.“
POZOR SPOILER

Richard, Vilém, Max a Leo se chtějí podívat do míst, odkud pocházejí jejich předci, znají vše jen z vyprávění. Richard a Vilém jsou bratři, mají manželky Karlu a Kristín. Max a Leo jsou jejich bratranci. V sídle jejich předků je uvítá majordomus Willmer. Ten zde má syna Karla. Takže muži se rozhlížejí kolem, až narazí na zmínku o kostrounech. Wilmer tvrdí, že se kostrouni, neboli liehy, v tomto kraji nezabíjeli. Chlapi se pak jdou bavit do vesnice, kde navštíví vinárnu. Zde jim dívka čte z deníku a pouští k tomu černobílý film. Nu, a ti čtyři pod vlivem dědova deníku a nálezu starých prapodivných věcí k lovu chtějí lov zkusit. Vyráží tedy s Karlem a dvěma místními lidmi do hor. A skutečně jednoho kostrouna naleznou a uloví. A pak ještě dva. Když je však chtějí vesničané zaříznout, Richard se postaví tvrdě proti. Kostrouni jsou totiž hodně podobní lidem. Richardovi jde především o dokumentaci. Tu udělají a dva pustí. Třetí je bohužel asi mrtvý nebo nemocný. Proto je utracen.

Když se muži vrátí zpět, nalézá Max skrýš a Karel tvrdí, že je tam jeho sestra. Max mizí a Richard jej hledá. Nalézá sklepení a v něm Maxovy brýle. Max se vrací, ale moc řečí nenadělá. Všichni chtějí odjet, ale Max ne. A tak, když všichni odjedou, Max zůstává. Netuší, že dva místní právě nabíjejí své zbraně…  Autor: Pitryx

režie:
David Jařab
 
 
hraje:
Karel Roden (Richard Czadsky), František Řehák (Jan Willmer), Petr Forman (Karel Willmer), Vasil Fridrich (Max Czadsky), Marek Daniel (Leo Czadsky), Matěj Forman (Josef Willmer), Dana Poláková (Karla Czadsky), Roman Zach (Vilém Czadsky), Oldřich Vlach (Colben), Marian Roden (Bedřich Czadsky), Petr Křiváček (Toni), Martina Fialková (Anna), Dušan Hřebíček (gumák), Jan Jehlička (kostroun), Karel Hoffmann (Vincek), Milan Šimáček (strážný), Zdeněk Raušer, Žofie Hradilková (kostroun), José Figueiredo (Geraldo), Pavel Šáro (kostroun), Adiya Oyunchimeg (Kristín), Júlio Martín da Fonesca (Joao), Vlastimil Hanzal (kostroun), Miriam Jelínková (Marie)
 
 
námět:
David Jařab
 
 
scénář:
David Jařab
 
 
kamera:
Marek Jícha
 
 
hudba:
Petr Haas, Jan Ponocný, Roman Zach
 
 
výprava-architekt:
Milan Popelka
 
 
kostýmy:
Sylva Hanáková
 
 
střih:
Jan Daňhel
 
 
zvuk:
Daniel Němec, Štěpán Mamula (mix Dolby Digital)
 
 
vedoucí produkce:
Olga Grossmannová
 
 
produkce:
Viktor Schwarcz, Petr Zikmund, Vít Komrzý, Zdeněk Skaunic
 
 
výtvarník:
Milan Popelka
 
 
koproducent:
Jaroslav Kučera (koproducent ČT)
 
 
vizuální efekty:
Boris Masník (supervize, výtvarník), UPP
 
 
dramaturgie:
Kristián Suda, Jan Lekeš
 
 
pomocná režie:
Vít Vejtasa
 
 
překlad:
Barbora Knobová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.