Vánoční skrýš (1992) [TV film]

Vánoční skrýš (The Man Upstairs)
70 %
 
 

The Man Upstairs

Další název: Muž nahoře

    Žánr: komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 91 min.
„Snímek o staré opuštěné dámě a jejím zvláštním podnájemníkovi, plný laskavého humoru i napětí.“
Děj filmu se odehrává v době Vánoc v malém americkém městě. Z místní věznice uprchnou dva vězni, jedním z nich je drobný zlodějíček šperků Mooney Pulaski. Po noci strávené v lese se mu podaří ukrýt v rozlehlém domě starší osamělé ženy. Když ho Victorie Brownová objeví v podkroví svého domu, je v první chvíli zděšena. Ale Mooney ji přesvědčí, že ji nechce ublížit, že je nevinný, a že potřebuje jen sprchu a teplou večeři. Victorie už ho pak nedokáže vyhnat do deště a umožní mu zůstat. Tráví spolu večery a vyprávějí si navzájem své životní příběhy. I přes své neradostné dětství je Mooney příjemný chlapík a Victorie v nezvaném hostovi postupně nalézá přítele. Změna chování paní Brownové však neunikne pozornosti její irské hospodyně Molly a policie se dostane uprchlíkovi na stopu.

Victorii Brownovou hraje ve věku 85 let Katharine Hepburnová, která se tímto filmem vrátila před kameru po čtyřech letech. Za svůj výkon byla nominována na Zlatý glóbus. O dva roky později ukončila svou úspěšnou kariéru dvěma televizními filmy a nezapomenutelnou vedlejší rolí ve filmu Milostná aféra (Love Affair, 1994).  Autor: Veronika42

režie:
George Schaefer
 
 
hraje:
Katharine Hepburn (Victoria Brownová), Ryan O'Neal (Mooney Polaski), Henry Beckman (šerif), Helena Carroll (Molly), Brenda Forbes (Cloris), Lawrence King-Phillips (Roy), Tom McBeath (vězeň), Sam Malkin (majitel obchodu), Florence Paterson (paní Porterová), Robert Wisden (major), Kelli Fox (Suzy), James Bell (Bull), Kevin Conway (Andy), Brent Stait (Mort), Kevin McNulty (vyšetřovatel), Teryl Rothery (tv hlasatelka), Linden Soles (tv hlasatel), Joel Palmer (Mollyin vnuk)
 
 
scénář:
James Prideaux
 
 
kamera:
Walter Lassally
 
 
hudba:
Billy Goldenberg
 
 
střih:
Dann Cahn
 
 
výkonný producent:
Burt Reynolds
 
 
producent:
James Prideaux, George Schaefer, John Philip Dayton, Lamar Jackson, Renée Valente
 
 
rekvizity:
James H. Chow
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.