V pozdním dešti (1978)

V pozdním dešti
65 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 55 min.
„Libuše Švormová a Oldřich Vízner v příběhu o citovém hledání, omylech a míjení, ale i síle zmoudření a vyrovnání…“
Do svého prvního zaměstnání na stavbu přehrady po ukončení studií přijíždí inženýr Jiří. První noc stráví v maringotce mistra odlesňování, kterým je překvapivě Karla Domasová. Rozvedená žena blížící se čtyřicítce touží v odloučeném prostředí marně po novém smyslu života. Má na starost tři mladé lesní dělnice Olinu, Zdeňku a Pavlu. Karle se dvoří správce ubytovny Chasák, kterého ona nebere vážně a oslovuje ho "táto".

Jirka dostane za úkol za dva měsíce nově vyměřit plánované území zátopu. Když přestane práci stíhat, začne mu pomáhat Karla. Chce na mladého muže udělat dojem a možná myslí i na důvěrnější vztah. Jirka si její zájem ve své mladické naivitě ani neuvědomuje a přednost dává sympatické Olince. Když to Karla zjistí, dá dívce výpověď. Podaří se stárnoucí ženě získat zájem mladého muže?  Autor: curil

režie:
Anna Procházková
 
 
hraje:
Libuše Švormová (Karla, mistrová), Oldřich Vízner (Jirka Štafl, zeměměřič), Čestmír Řanda (Chasák), Radka Stupková (Olina), Alena Procházková (manželka), František Vicena (stavbyvedoucí), Jan Novotný (Sámpor), Václav Král (číšník), Ilona Svobodová (Pavla), Hana Študentová (Zdenka)
 
 
scénář:
Vladimír Körner
 
 
kamera:
Adolf Navara
 
 
hudba:
Jaroslav Krček
 
 
kostýmy:
Svatava Sophová
 
 
střih:
Jiří Šebelka
 
 
zvuk:
Jiří Zelenka
 
 
dramaturgie:
Jana Dudková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.