V nepřátelských vodách (1997) [TV film]

V nepřátelských vodách (Hostile Waters)
63.5 %
 
 

Hostile Waters

Další název: Im Fahrwasser des Todes / Péril en mer

    Žánr: thriller / drama
    Země: Spojené státy americké / Francie / Spolková republika Německo / Velká Británie
    Délka: 94 min.
V roce 1986 opustila sovětská jaderná ponorka domovský přístav a zamířila tajně k východnímu pobřeží USA, kde se srazila s americkým podmořským plavidlem. Svět se ocitl na pokraji války... Rutger Hauer a Max von Sydow v thrilleru HBO natočeném podle skutečné události.

Osm dnů před mírovým jednáním prezidentů Reagana a Gorbačova v Reykjavíku v roce 1986, zjistí ruská atomová ponorka K-219, plující tajně ve vodách Atlantického oceánu, že ji sleduje americká ponorka. Kapitán Britanov přikáže obrátit o 360 stupňů a vyhnout se nepřátelské lodi. Vinou turbulence při manévru však sonar americké Aurory ztratí signál a obě ponorky se srazí. Na sovětském plavidle dojde k výbuchu a následný požár může způsobit explozi jaderného reaktoru, jež by zničila celé východní pobřeží Spojených států. Ve snaze zabránit katastrofě nařídí kapitán ruské ponorky vynoření na hladinu, což značně překvapí a znepokojí amerického kapitána. Chápe sice, že se protivník ocitl v potížích, přesto je mu každý manévr podezřelý, a proto vyhlásí bojovou pohotovost. Aurora a její posádka je připravena na útok. Útok, který by byl začátkem totální války…V hlavních rolích thrilleru natočeného podle skutečné události v originální produkci HBO hrají Rutger Hauer, Martin Sheen a Max von Sydow.
(HBO)

režie:
David Drury
 
 
hraje:
Rutger Hauer (kpt Britanov), Martin Sheen (kapitán americké ponorky), Harris Yulin (admirál Quinn), Max von Sydow (admirál Černavin), Rob Campbell (Sergej Preminin), Alexis Denisof (John Baker), Dominic Monaghan (Sasha), Michael Attwell (Kuzmenko), Peter Guinness (Vladimirov), James E. Kerr (Aznabaev), Seamus McQuade (kormidelník), Oliver Marlo (lékař), Mark Drewry (Petrachkov), Denzil Kilvington (Volnigbirov)
 
 
scénář:
Troy Kennedy-Martin
 
 
kamera:
Alec Curtis
 
 
hudba:
David Ferguson
 
 
kostýmy:
Anne Hoffmann
 
 
střih:
Ian Farr
 
 
zvuk:
Christian Joyce, Derek Norman
 
 
zvláštní efekty:
Dave Ford, Garth Inns
 
 
vizuální efekty:
Alan Church, Georg Fick
 
 
výprava:
Jon Bunker
 
 
výkonný producent:
William Cran, Konstantin Thoeren
 
 
producent:
Tony Garnett
 
 
kaskadér:
Joss Gower, Andreas Petrides
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.