V neděli večer (2007)

V neděli večer (La Misma luna)
75 %
 
 

La Misma luna

Další název: Under the Same Moon; V neděli v deset; Cesta za mamou (SK); La misma luna - Wenn der Mond scheint, denk an mich; Pod jednym ksiezycem

    Žánr: drama
    Země: Mexiko / Spojené státy americké
    Délka: 109 min.
„Mladý mexický chlapec se po smrti své babičky vypraví z Mexika do USA, aby se znovu setkal se svojí matkou.“
Rosario už několik let pravidelně přichází každou neděli k telefonní budce na rohu losangeleské ulice a přesně v deset hodin telefonuje svému malému Carlitovi do Mexika.
Carlito díky penězům, které matka posílá, nestrádá a domov, který má u babičky je láskyplný. Přesto mu maminka velmi schází. Když babička podlehne své nemoci, chlapec se vydává na dalekou a nebezpečnou cestu za maminkou...

Film přináší bez patosu a bez zbytečných krutostí realitu mexických imigrantů v Los Angeles. Nestačí mít šikovné ruce, chovat se slušně a být čistý. Je třeba mít velký kus štěstí a dobré přátele.

POZOR, SPOILER!

Rosario dlouho usiluje o uplatnění v nové zemi a o lepší život pro sebe a své nemanželské dítě. Vůbec to nemá snadné a přes všechnu snahu zůstává její cíl stále v nedohlednu. Ačkoliv její stesk je velký, nevzdává se a hledá cestu, byť by to měl být sňatek s hodným, přesto nemilovaným mužem.
Carlito velmi touží po matčině návratu a přestože babičku miluje, smutek jej provází každý den. Chodí pracovat a šetří, aby mohl jednou za maminkou odjet. Náhlá babiččina smrt a snaha jeho strýce o osvojení rozhodne. Carlito se velmi dramaticky dostane za hranici Mexika a pak s pomocí cizího mladého muže pozná svého otce. Seznámení mu přinese jen další sklamání, avšak cizí muž, který původně nechtěl mít s Carlitem nic společného, najde v sobě soucit a pochopení a pomůže chlapci dopravit se do LA.
Carlito ví, jak vypadá křižovatka, ze které mu maminka každou neděli telefonuje, a je přesvědčen, že ji najde. Chce na ni přesně v 10:00 počkat a konečně ji po letech zase vidět. Křižovatek s prádelnou, pomalovanou zdí a pizzerií je ve městě mnoho, ale tu pravou s názvem Pizzeria Domino ne a ne najít.
Zatímco její syn hledá tu správnou telefonní budku, Rosario ruší chystanou svatbu a když jí žena z jejího rodného města zavolá, že Carlito utekl, rozhodne se vrátit do Mexika. V poslední chvíli si uvědomí, že pokud by se její chytrý syn dostal do města, hledal by ji na jednom jediném místě...  Autor: beneva

režie:
Patricia Riggen
 
 
hraje:
Kate del Castillo (Rosario), Eugenio Derbez (Enrique), Adrian Alonso (Carlitos), J. Teddy Garces (policejní šéf Jones), America Ferrera (Marta), Angelina Peláez (Benita Reyes), Jesse Garcia (David), Ignacio Guadalupe (Leonardo), Gustavo Sanchéz Parra (Manuel), María Rojo (Reyna), Jacqueline Voltaire (Mrs.McKenzie), Maya Zapata (Alicia)
 
 
scénář:
Ligiah Villalobos
 
 
kamera:
Checco Varese
 
 
hudba:
Carlo Siliotto
 
 
střih:
Aleshka Ferrero
 
 
produkce:
Patricia Riggen
 
 
výkonný producent:
Ligiah Villalobos, Ram Bergman, Norman Dreyfuss
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.