V jeho očích (2014)

V jeho očích (Hoje Eu Quero Voltar Sozinho)
65 %
 
 

Hoje Eu Quero Voltar Sozinho

Další název: The Way He Looks; Todas as coisas mais simples (prac. název)

    Žánr: drama / romantický
    Země: Brazílie
    Délka: 95 min.
Na Lea je toho poslední dobou moc. Jako obvykle sice tráví všechna odpoledne po škole se svou nejlepší kamarádkou Giovanou, ale i bodování stupně, jehož dosahuje jejich nuda, přestává být zábavné. Patnáctiletý nevidomý teenager by již chtěl stát na vlastních nohou, a ne být neustále objektem péče svého okolí. Otravně nehybnou rozmrzelost jeho života naruší až příchod nového spolužáka Gabriela, který konečně bere Lea jako sobě rovného, a co více, zdá se, že vzájemné city začínají přerůstat ve více než jen v přátelství. S nově se rodícím vztahem se musí vyrovnat nejen sám Leo, ale i žárlivá Giovana… Debut Daniela Ribeiry, který začínal svou festivalovou kariéru v roce 2014 v sekci Panorama na Berlinale, právem sesbíral mnoho diváckých ocenění po celém světě. Něha a přirozenost jsou společnými jmenovateli emocemi nabitého snímku, jenž se nevyhýbá tabu, jež se ještě stále váže k tématům tělesného postižení a objevování vlastní sexuality.

Anna Purkrábková
MFF Karlovy Vary 2017

režie:
Daniel Ribeiro
 
 
hraje:
Tess Amorim (Giovana), Fabio Audi (Gabriel), Ghilherme Lobo (Leonardo), Lúcia Romano (Laura), Eucir de Souza (Carlos), Selma Egrei (Maria), Isabela Guasco (Karina), Victor Filgueiras (Guilherme), Pedro Carvalho (Fabio), Guga Auricchio (Carlinhos), Bárbara Pereira (Marta), Matheus Abreu (William), Naruna Costa (profesorka Ana), Júlio Machado (profesor Rubens), Renata Novaes (Sandra)
 
 
scénář:
Daniel Ribeiro
 
 
kamera:
Pierre de Kerchove
 
 
výprava-architekt:
Olivia Helena Sanches
 
 
kostýmy:
Carla Boregas, Flavia Lhacer
 
 
střih:
Cristian Chinen
 
 
zvuk:
Gabriela Cunha, Simone Alves, Raul Jooken Baptista, Fernando Henna, Ariel Henrique, William Lopes, Tales Manfrinato, Daniel Turini, Guilherme Šindži
 
 
výkonný producent:
Diana Almeida
 
 
producent:
Daniel Ribeiro, Diana Almeida
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.