Útok na věžák (2011)

Útok na věžák (Attack the Block)
60.8 %
 
 

Attack the Block

Další název: Útok mimozemšťanov (SK)

    Žánr: akční / sci-fi / komedie
    Země: Velká Británie
    Premiéra v ČR: 6.10.2011        
    Délka: 88 min.
„Gang puberťáků v jižním Londýně brání svou čtvrť před mimozemskou invazí.“
Útok na věžák
Skupinka pěti mladíčků zrovna okrádá děvče, když do vedlejšího auta něco spadne. Vedoucí skupiny Moses se tam dívá a je napaden. To něco utíká a oni to pronásledují. Podaří se jim to zabít a vynesou to na holi. Ale stále neví, co to mají.

K těm pěti se chtějí přidat dva malí kluci. Dívka je ještě stále trošku v šoku, když dává policistům popis lupičů. Ti už se chlubí mrtvou potvorou u prodejce drog. Najdenou začnou padat z nebe další. Kluci si jdou pro zbraně a hned jednoho objeví. Když se jim však ukáže se svou svítící hubou a zuby, utečou. Moses je jat a strčen do antonu, kde je již ona přepadená dívka. Policie se seznámí s obludami a kluci odvezou anton do podzemních garáží. Zde je zabit jeden člověk i jeden útočník a nastává honička, ta končí u přepadené holky v bytě. Ukáže se, že je zdravotní sestra. Jedna z potvor si je najde i zde a zaútočí, ale je Mosesem ihned zlikvidována. Všichni utečou nahoru do dalšího bytu, kde je i sestra jednoho z nich. Mimozemská stvoření se však dostanou i sem a vypukne bitva. Potvory postupně likvidují ty mladé feťáky, kteří se snaží unikat. Za oknem je útočníků z kosmu habaděj a zdá se, že jich neubývá. Pak fetky přijdou na to, že je to právě Moses, po kom potvory jdou. Má totiž na sobě stopu jejich feromonů, a to právě mimozemáky láká. Moses se rozhodne, že je na sebe naláká. A tak mu připevní na záda samici, kterou ubili na začátku příběhu, a on vyráží udělat ze sebe návnadu…  Autor: Pitryx

režie:
Joe Cornish
 
 
hraje:
John Boyega (Moses), Jodie Whittaker (Sam), Franz Drameh (Dennis), Luke Treadaway (Brewis), Nick Frost (Ron), Jacey Sallés (matka), Alex Esmail (Pest), Leeon Jones (Jerome), Simon Howard (Biggz), Jumayn Hunter (Hi-Hatz), Danielle Vitalis (Tia), Maggie McCarthy (Margaret), Sammy Williams (Probs), Lee Long (Patrick), Gina Antwi (Dionne), Dylan Charles (konstábl)
 
 
scénář:
Joe Cornish
 
 
kamera:
Thomas Townend
 
 
hudba:
Steven Price
 
 
kostýmy:
Rosa Dias
 
 
střih:
Jonathan Amos
 
 
zvuk:
Peter Burgis, Jeremy Price, Barnaby Smyth, Keith Partridge
 
 
zvláštní efekty:
Nigel Wilkinson, Sam Conway
 
 
animace:
Dino Athanassiou
 
 
koordinátor kaskadérů:
Paul Herbert
 
 
vizuální efekty:
Joakim Eriksson, Adam Hammond, Mattias Lindahl, Drew Jones
 
 
fotograf:
Liam Daniel
 
 
výkonný producent:
Edgar Wright, Jenny Borgars, Will Clarke, Matthew Justice, Tessa Ross
 
 
producent:
Nira Park, James Wilson
 
 
kaskadér:
Tony Christian, Len Woodcock
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.