UFO (2018)

UFO
40 %
 
 

Další název: Die UFO-Verschwörung

    Žánr: drama / sci-fi / mysteriózní
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 88 min.
POZOR, SPOILER

Na mezinárodním letišti v Cincinnati je 17. října 2017 pozorováno UFO.

Tamtéž na místní univerzitě studuje mladý matematik Derek. Když se z mobilu o pozorování UFO dozví, začne se o to zajímat. Ovšemže není sám. I FBI krouží kolem spolu s reportéry. Derek místo aby se připravoval na zkoušky, kontaktuje jednoho z pracovníků, pana Elisona, který o tom něco ví, ale ten nechce nic sdělovat. Různými výpočty a pečlivým hledáním objevuje Derek signál, ukrytý ve vysílání. Má podezření, že je to reakce na signál vyslaný kdysi z radioteleskopu Arecibo. Zkoumáním přijde na to, že je třeba změnit rozměry dokumentu, aby řešení nalezl. Stále tím ovšem zanedbává svou kamarádku, která jej měla připravit na zkoušky.

Derek si zase pohovoří s panem Elisonem osobně. Ten však není ochoten cokoli sdělovat. Natálie od Dereka odchází a on se sám vydává uprostřed noci za profesorkou přímo k ní domů. Ta zpočátku není nadšena, ale pak se rozhodne pro spolupráci.

Tak je vlastně nalezeno místo, kde se UFO objeví znovu a Derek je zde. UFO vyfotí mobilem, než zmizí. Následně je zatčen…  Autor: Pitryx

režie:
Ryan Eslinger
 
 
hraje:
Alex Sharp (Derek), Gillian Anderson (profesorka Hendricksová), Ella Purnell (Natalie), David Strathairn (Franklin Ahls), Cece Abbey (mladá dívka), Carly Tamborski (pasažérka), Anita Farmer Bergman (žena v restauraci), Rick Chambers, Katie Eichler (Sara), Jack Norman (ozbrojený strážný), Lu Parker, Anita S Martin (agentka FBI)
 
 
scénář:
Ryan Eslinger
 
 
kamera:
Ryan Samul
 
 
hudba:
West Thordson
 
 
střih:
Brendan Walsh
 
 
zvuk:
Rick Chambers, Luke Nagy, German Camardella
 
 
výkonný producent:
Dan Kaplow, Jim Kohlberg
 
 
producent:
Evan Hayes, Tom Rice, Jeff Sharp
 
 
casting:
Kerry Barden
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.