Údolí Gwangi (1969)

Údolí Gwangi (The Valley of Gwangi)
51.7 %
 
 

The Valley of Gwangi

Další název: The Lost Valley / The Valley Time Forgot

    Žánr: dobrodružný / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 95 min.
Dobrodružný film s velkým množstvím trikových efektů, který patří mezi nejlepší práce Raye Harryhausena. Film je plný útočících fantastických tvorů a napínavých scén.

Promotér Tuck Kirby přijíždí do malého mexického městečka za T.J., svou bývalou partnerkou a přítelkyní. T.J. vlastní show Divokého západu, ale má finanční problémy. Tuck jí navrhne, aby show prodala a provdala se za něj, ale T.J. se chlubí novou produkcí, která jí slibuje zbohatnutí. Ukáže Tuckovi miniaturního koníka, kterého získala od cikána Carlose. Zmatený Tuck odnese maličké zvířátko britskému paleontologovi profesoru Horacemu Bromleymu, který tvrdí, že patří k druhu, o němž se předpokládá, že vyhynul před více než 50 miliony lety. Než však může být kůň vystaven, je ukraden cikány a vrácen do Zakázaného údolí. Navzdory varování před Gwangim, obludným čtrnáctimetrovým plazem, který údolí vládne, Tuck, T.J. a několik kovbojů vstoupí do oblasti a ocitnou se v prehistorickém světě...  Autor: Petrkey

režie:
James O'Connolly (.)
 
 
hraje:
James Franciscus (Tuck Kirby), Gila Golan (T.J. Breckenridge), Richard Carlson (Champ Connors), Laurence Naismith (Prof. Bromley), Freda Jackson (Tia Zorina), Gustavo Rojo (Carlos)
 
 
námět:
Willis H. O'Brien (.)
 
 
scénář:
William Bast (.)
 
 
kamera:
Erwin Hillier (.)
 
 
hudba:
Jerome Moross (.)
 
 
střih:
Henry Richardson (.)
 
 
zvláštní efekty:
Ray Harryhausen (.)
 
 
asistent režie:
Carlos Gil (.)
 
 
producent:
Charles H. Schneer (.)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.