Uccidi o muori (1966)

Uccidi o muori
60 %
 
 
    Žánr: western / akční
    Země: Itálie
    Délka: 93 min.
V malém městečku na americkém Západě panuje řevnivost mezi dvěma rodinami. Rodina Griffithů začíná v kraji vládnout a s najatými pistolníky decimuje Drummondovi a jejich farmu. Do města přijíždí Jerry, bývalý nájemný střelec, který se dal na cestu pokání. Přesto se v místním saloonu dostane s několika muži do rvačky a následně do přestřelky, při které zabije v sebeobraně čtyři muže. Jedním z nich je Spott, nejmladší z Griffithových synů.

Jerry přijíždí na ranč Drummondových, kde se seznámí s Lisou, její babičkou a bratrancem Stevem. Od dívky se dozví o příkořích, které musí snášet od Griffithů, a postaví se na její stranu. Prozradí své pravé jméno Ringo. Poté musí čelit nájemnému vrahovi Baltimore Joeovi, přesile střelců, utrpí těžké zranění, ze kterého ho kurýruje starý Petrack. Nakonec zachrání Lisu před nucenou svatbou s Chesterem Griffithem a pomstí její rodinu v závěrečné přestřelce.  Autor: curil

režie:
Tanio Boccia
 
 
hraje:
Elina De Witt (Lisa Drummondová), Fabrizio Moroni (Spott Griffith), Andrea Bosic (šerif), Alberto Farnese (Chester Griffith), Furio Meniconi (Jonathan Griffith), Gordon Mitchell (Baltimore Joe), Beniamino Maggio (James Perrak), Tony Rogers (Steve Drummond), Mara Carisi, Remo Capitani, Violetta Chiarini, Pietro Fumelli, Rocco Lerro, Domenico Maggio, Marco Pasquini, Giovanni Ivan Scratuglia, Stelio Tanzini, Renato Terra (doktor), Angelo Casadei (barman), William Conroy (kovboj), Alberico Donadeo (majitel obchodu), Rod Dana (Jerry)
 
 
námět:
Mario Amendola
 
 
scénář:
Mario Amendola
 
 
kamera:
Aldo Giordani
 
 
hudba:
Carlo Rustichelli
 
 
výprava-architekt:
Saverio D'Eugenio
 
 
kostýmy:
Giorgio Desideri
 
 
střih:
Cleofe Conversi
 
 
masky:
Anna Fabrizzi
 
 
producent:
Luigi Rovere
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.