Účastníci zájezdu (2006)

Účastníci zájezdu
67.6 %
 
 

Další název: Účastníci zájazdu; Holiday Makers

    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 20.4.2006        
    Délka: 113 min.
„Prázdninová komedie o typicky českém zájezdu na Jadran.“
Pro natáčení Účastníků zájezdu jako celovečerního filmu se tvůrci rozhodli až po úspěchu Románu pro ženy, taktéž natočeného podle předlohy a scénáře Michala Viewegha. (nostrom)

Natáčení v Itálii nebylo vůbec jednoduché, obzvlášť proto, že spousta herců hrála paralelně na českých divadelních scénách, a musela tak dojíždět po skupinkách auty. (nostrom)

Jednou "kikslo" auto a skupinka herců jedoucích na natáčení se zasekla v Rakousku. Zrovna se měla točit hromadná scéna, takže se na herce muselo čekat asi sedm hodin. (Specs)

Dost náročné bylo natáčení v autobuse, kde se odehrávala velká část filmu, protože se neustále musela různě vyndávat a nandávat sedadla, aby byl prostor pro kameru. Navíc to muselo být za jízdy, takže se třeba celou noc jezdilo na úseku mezi Brnem a Prahou, aby se natočilo pár záběrů. (nostrom)

Bohumil Klepl hrál v té době v cca 15 představeních, takže natáčení pro něj bylo mimořádně náročné. Nakonec to vypadalo tak, že ráno sedl do auta, dovezli ho na pláž, kde točil tak hodinu a večer už opět hrál v divadle. (Specs)  Autor: xmafianx

režie:
Jiří Vejdělek
 
 
hraje:
Ondrej Koval (Max), Anna Polívková (Jolana), Eva Holubová (matka Jolany), Bohumil Klepl (otec Jolany), Květa Fialová (Šarlota), Jana Štěpánková (Helga), Adrian Jastraban (Oskar), Jaromír Nosek (Ignác), Martin Sitta (Jarda), Eva Leinweberová (Jituš), Ladislav Ondřej (Jakub), Jitka Kocurová (průvodkyně Pamela), Kristýna Leichtová (Denisa), Martin Pechlát (Vladimír), Miroslav Krobot (Karel st. řidič), Pavel Liška (Karel ml. řidič), Irena Máchová (mladá Šarlota), Markéta Děrgelová (Kristýna), Danny Messáros (Petr), Lumír Olšovský (Jiří), Ludmila Kartousková (Olina), David Hlaváč (Roko), Šárka Opršálová (Irma), Rozálie Kotyková (Zuzka), Petr Andrejtschitsch (Láďa), Zdena Šubrtová (dáma s psíčkem), Kateřina Horníková, Ondřej Zach
 
 
námět:
Michal Viewegh (stejnojmenný román (nakl. Petrov, Brno 1996))
 
 
scénář:
Michal Viewegh, Jiří Vejdělek
 
 
kamera:
Jakub Šimůnek
 
 
hudba:
Oskar Petr
 
 
výprava-architekt:
Heinrich Boráros
 
 
kostýmy:
Linda Boráros
 
 
střih:
Jan Daňhel
 
 
zvuk:
Tomáš Kubec
 
 
vedoucí produkce:
Pavel Čechák
 
 
produkce:
Rudolf Biermann, Tomáš Hoffman
 
 
dabing:
Saša Rašilov (Max)
 
 
zpěv:
David Kraus
 
 
II. kamera:
Thomas Křivý
 
 
koproducent:
Petr Chajda
 
 
asistent kamery:
Edita Kobylák (II.grip), Otto Kobylák (grip)
 
 
pomocná režie:
Jana Gospičová
 
 
spolupráce:
Edita Kobylák
 
 
trikové snímky:
Boris Masník (supervize, výtvarník), Universal Production Partners
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.