Triple 9 (2016)

Triple 9
63.1 %
 
 

Další název: 999: Kód smrti

    Žánr: krimi / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 115 min.
POZOR, SPOILER

Muži se baví o loupeži.

Jinde mladá ruská žena kouká do kufru auta, ke kterému ji přivedli. Jsou tam svázaní lidé.

Dochází k loupeži v bance. Lupičům jde evidentně o bezpečnostní schránku číslo 815. Když je po akci, ukáže se, že lupiči jsou vlastně policisté. Na místo přichází detektiv Jeffrey Allen. Ten se bude celou věcí zabývat. Šéf bandy je policista Michael Atwood. Ten přichází k té mladé ruské ženě. Ukáže se, že jsou staří známí. Ona se jmenuje Irina Vlasovová, je to žena velkého mafiánského bosse Vasilije, který zrovna „vychutnává slasti“ kriminálu. Odtud však i nadále vše řídí. Tento boss chce po Michaelovi a jeho lidech další práci, i když dohoda zněla jinak.

Jeden z členů party je ztýrán a jeho auto posláno do garáží, kde se zrovna muži radí. Je to brácha jednoho z nich, a protože je jasné, že nepřežije a jen by trpěl, je zastřelen.

Nyní se domlouvá splnění úkolu pro mafii. Jde o další loupež a tentokrát přímo ve skladu ministerstva bezpečnosti. Tato akce se však nedá časově zvládnout, jen když vyhlásí kód tří devítek. To znamená smrt poldy - a všichni ostatní se začnou sjíždět na místo činu.

Přichází nový kolega, Chris Allen, kterého sem přeložili. Je to Jeffreyho synovec. Hned se naskytne u případu, kdy jsou na kapotě auta tři uřezané lidské hlavy. Chris zatkne jednoho z přítomných a je z toho trošku průšvih.

Detektiv Franco Allen se dostává na stopu - a naši mládenci jdou po muži zvaném Termit, občanským jménem Fernando Rivera. Je zde totiž předpoklad, že něco ví o těch uřezaných hlavách. Celé zatčení se však zvrtne a Franco Termita, který bojuje s Michaelem, prostě odpráskne.

Irina tlačí nenápadně na Michaela přes jeho syna Felixe. Toho hlídá její sestra Elena. Michael slibuje, že práci odvede. Tím dostane bližší info o loupeži. Jde o kufr. Po jeho krádeži a odevzdání bude dovoleno Felixovi vrátit se z prázdnin. Jak říká Irena.

Michael musí nejprve udělat pořádek s Gabem, protože jeho holka donáší.

Akce samotná začíná. Nejprve je nutno zařídit mrtvého poldu, jenže už to se zvrtne a rázem jsou zde mrtví dva. S výjimkou toho, co mrtvý být měl. Michael provádí samotnou část loupeže. Akce proběhne v pořádku, zato u předávky to kapánek zaskřípe. Ale i na to byl Michael připraven. Na co však připraven nebyl, je reakce jednoho z kolegů, Franca Rodrigueze. A Chris Allen přichází na to, že ne vše je tak, jak to vypadá...  Autor: Pitryx

režie:
John Hillcoat
 
 
hraje:
Chiwetel Ejiofor (Michael Atwood), Casey Affleck (Chris Allen), Anthony Mackie (Marcus Belmont), Woody Harrelson (detektiv Jeffrey Allen), Aaron Paul (Gabe Welch), Kate Winslet (Irina Vlaslovová), Gal Gadot (Elena Vlaslovová), Norman Reedus (Russel Welch), Teresa Palmer (Michelle Allenová), Clifton Collins (Jorge Rodriguez), Michelle Ang (Trina Lingová), Luis Da Silva (Pinto), Terri Abney (Leah Greenová), Mary Rachel Dudley (patoložka), Natalie Pero (žena), Jeremy Degree (důstojník DHS)
 
 
scénář:
Matt Cook
 
 
kamera:
Nicolas Karakatsanis
 
 
hudba:
Atticus Ross, Bobby Krlic, Leopold Ross, Claudia Sarne, The Haxan Cloak
 
 
kostýmy:
Margot Wilson, Suzy Freeman
 
 
střih:
Dylan Tichenor
 
 
zvuk:
Jay Meagher, Ryan Collison
 
 
producent:
Keith Redmon, Bard Dorros, Marc Butan, Anthony Katagas, Christopher Woodrow, John Hillcoat
 
 
kaskadér:
T. Ryan Mooney, Ayami Sakaeda
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.