Tři děvčátka pokračují (1939)

Tři děvčátka pokračují (Three Smart Girls Grow Up)
85 %
 
 

Three Smart Girls Grow Up

    Žánr: komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 1939        
    Délka: 90 min.
"Tři děvčátka pokračují" je pokračováním veselohry o třech dcerách milionáře - burziána, který pro samé čachry a obchody nemá čas pro své dospívající dcery a je typem ztělesněné roztržitosti. To nejtíže nese nejmladší Pen, pro zásahy svého upřímného temperamentu sice postrach matky a rodiny, ale přitom dobrosrdečná a ustaraná o srdeční záležitosti svých starších sester, které se snaží vyřešit vše po své linii.

Z toho vzniká hodně humorně trapných zápletek, jakž vůbec tento film překypuje rozmarnými scénami a humorem, jak se může vytvářet okolo dívčího mládí, celkem bezstarostného, jemuž se otvírají první průhledy do života. Ze tří sester hraje hlavní úlohu Deana Durbinová, na svůj věk herecky velmi vyspělá, zejména ve scénách rozpačitých starostí. Samozřejmě, že je jí dáno ve filmu dost příležitostí na to, aby svým krásným hláskem zazpívala a tím potěšila nejen sluch, ale i srdce diváků.  Autor: Asmodej

režie:
Henry Koster
 
 
hraje:
Deanna Durbin (Penny Craigová), Charles Winninger (Judson Craig), Nan Grey (Joan Craigová), Helen Parrish (Kay Craigová), Robert Cummings (Harry Loren), William Lundigan (Richard Watkins), Ernest Cossart (komorník Binns), Nella Walker (Dorothy Craigová), Felix Bressart (učitel hudby), Wade Boteler (host), Ralph Brooks (host na svatbě), Jack Chefe (číšník), Charles Coleman (Henry), James Conaty (host na svatbě), Frank Darien (Freddie), William B. Davidson (akciový makléř), Neal Dodd (ministr), Claire Du Brey (sekretářka), Eddie Dunn (dekoratér), Edward Earle (vedoucí), Bess Flowers (sekretářka), Mary Forbes (paní Withers), William Gould (podnikatel), Thurston Hall (senátor), John Hamilton (Harry), Sam Harris (host), Howard C. Hickman (podnikatel), Kathleen Howard (paní Kittenhavenová), Marjorie Kane (host na svatbě), Edward Keane (akciový makléř), Milton Kibbee (recepční), Doris Lloyd (host), Alphonse Martell (vrchní číšník), Bert Moorhouse (majitel nočního klubu), Jack Mulhall (komorník), Charles Previn (dirigent), Gerald Oliver Smith (host), Larry Steers (host na svatbě), Grady Sutton (Clarence, host), Mary Treen (sekretářka), Emmett Vogan (akciový makléř), Russell Wade (host), Eric Wilton (host), Douglas Wood (strýček Joe), Winifred Harris (svatebčan)
 
 
scénář:
Felix Jackson, Bruce Manning
 
 
kamera:
Joseph Valentine
 
 
hudba:
Frank Skinner
 
 
kostýmy:
Vera West
 
 
střih:
Ted J. Kent, Bernard W. Burton
 
 
zvuk:
Bernard B. Brown, Joe Lapis
 
 
výtvarník:
Jack Otterson
 
 
producent:
Joe Pasternak
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.