Trestná lavice (2005)

Trestná lavice (The Longest Yard)
78.2 %
 
 

The Longest Yard

Další název: Za katrem; Za mrežami (SK); Spiel ohne Regeln

    Žánr: sportovní / komedie / drama / akční
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 29.9.2005        
    Délka: 113 min.
„O bývalém fotbalistovi, kterého čeká ve vězení nejtěžší zápas jeho života.“
Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů, které se ho pokusily zastavit, když Lena nahlásila vůz jako kradený. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce samozřejmě po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate Scarborough, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se nakonec vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit nebo je vyprovokovat k něčemu, za co by mohli být potrestáni. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek.

Zdroj: Nova

režie:
Peter Segal
 
 
hraje:
Adam Sandler (Paul Crewe), Chris Rock (Caretaker), Burt Reynolds (trenér Nate Scarborough), Nelly (Megget), Michael Irvin (Deacon Moss), Walter Williamson (Errol Dandridge), Bill Goldberg (Battle), Terry Crews (Eddy), Bob Sapp (Switowski), Nicholas Turturro (Brucie), Dalip Singh (Turley), Lobo Sebastian (Torres), Joey Coco Diaz (Velký Tony), William Fichtner (kapitán Knauer), Steve Reevis (Baby Face Bob), David Patrick Kelly (vzteklý), Brian Bosworth (Strážný Garner), Steve Austin (strážce Dunham), Allen Covert (soudce), Rob Schneider (trestanec - fanoušek), Courteney Cox (Lenna (přítelkyně Crewa)), Jenae Altschwager (host na večírku), Jason Williams (texaský policista), A.J. Presley (vězeň), Kevin Nash (dozorce Engleheart), Brandon Molale (strážný Malloy), Cloris Leachman (Lynette), Patrick Bristow (Walt), Ed Lauter (Duane), Michael Papajohn (strážný Papajohn), James Cromwell (ředitel Hazen), Tracy Morgan (Tucker), Big Boy (Jesse), Lauren Sanchez (sám sebe), Jim Rome (sám sebe), Kuniva
 
 
námět:
Albert S. Ruddy
 
 
scénář:
Tracy Keenan Wynn (scénář k filmu z roku 1974), Sheldon Turner
 
 
kamera:
Dean Semler
 
 
hudba:
Chad Hugo (soundtrack: "Hella Good")
 
 
kostýmy:
Ellen Lutter
 
 
střih:
Jeff Gourson
 
 
zvuk:
David Bach (supervize), Tom Burns
 
 
produkce:
Georgina Marquis
 
 
zpěv:
No Doubt ("Hella Good"), Red Hot Chili Peppers ("Higher Ground"), Gwen Stefani (("Hella Good"), The Crystal Method ("Roll It Up)
 
 
zvláštní efekty:
John C. Hartigan (koordinátor)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Doug R. Coleman
 
 
vizuální efekty:
Marty Taylor (supervize), Marc Varisco (supervize), Phil Holland, Douglas Smith
 
 
asistent režie:
Alex Baik (spolupracovník druhého asistenta režie)
 
 
výprava:
Perry Andelin Blake
 
 
nahrál:
Lynyrd Skynyrd (skladba "Saturday Night Special")
 
 
kaskadér:
Katie Whicker, Eliza Coleman, Boni Yanagisawa, Larry Rippenkroeger
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.