Treed Murray (2001)

Treed Murray
60 %
 
 

Další název: Get Down; Entre l'arbre et l'écorce

    Žánr: drama / thriller
    Země: Kanada
    Délka: 90 min.
POZOR, SPOILER

Murray Roberts se v parku dostane do konfliktu s černochem Jamesem Carterem, který jej míní okrást. Bací jej kufříkem a už má za zády celou bandu. Utíká a vyleze na strom. Banda se jej poté, co jim hodil peněženku i hodinky, snaží dostat dolů. Jako první na strom leze mladík zvaný K.C. Neuspěje i když má nůž. Jako druhý leze Duan, mládenec s řetězem. Dopadne stejně jako K.C. Jako třetí už neleze nikdo, ale všichni začnou házet kameny. Nic. Murray začne volat o pomoc a slyší to polda. Jenže když přijede, začne volat „blbinky“ i celá banda a policista odjíždí.

Banda otevře Murrayho kufřík, kde má i mobil. Když zazvoní, dívenka z bandy jménem Kelly zahraje překvapení a milenku. Pak zaútočí ze dvou stran, ale Murray se ubrání a ještě získá Cartera jako zajatce. Toho pak chce zranit a tím využít, ale šéf party zvaný Žralok jej ukecá. Takže Murray zajatce vrací raněného partě.

Už je noc a banda má vítr, protože se blíží znepřátelený gang havranů a oni jsou na jejich území. Toho Murray využije a opět začíná popichovat. Vyplácí se mu to. Mládenci ztrácejí nervy. Nakonec se všichni někam vypaří a Murray zůstává sám s Carterem. Když se chce Murray vymočit, spadne ze stromu na zem. Nyní je opět na stromě, kam jej po pádu nechal Carter vylézt. I když mu s pálkou na baseball mohl napráskat. A aby si to pak vyžehlil u šéfa party, slibuje přinést zbraň.

A to už je tu rozednění a nový den. Banda musí něco dělat, než sem přijdou lidi. Ale to už se vrací Carter i s bouchačkou. Zdá se, že to má muž na stromě spočítané...  Autor: Pitryx

režie:
William Phillips
 
 
hraje:
David Hewlett (Murray), Aaron Ashmore (Dwayne), Clé Bennett (Shark), Kevin Duhaney (Carter), Jessica Greco (Kelly), Carter Hayden (KC), Julian Richings (bezdomovec)
 
 
scénář:
William Phillips
 
 
kamera:
John Holosko
 
 
hudba:
Jim McGrath (písně "Falling Forward" a "Come and Get It"), Joel Feeney (písně "Falling Forward" a "Come and Get It")
 
 
výprava-architekt:
Diana Magnus
 
 
kostýmy:
Anne Dixon
 
 
střih:
Brett Sullivan
 
 
zvuk:
Kevin Banks, Stephen Barden, Todd Beckett, Joe Bracciale, Jennifer Brass, Christian Carruthers, Rod Chicorli, J.R. Fountain, Herwig Gayer, Pat Grehan, Peter Persaud, Trent Richmond, Nathan Robitaille, Bissa Scekic, Greg Shim, John Sievert, Iain Stewart, Virginia Storey, Todd Warren
 
 
vedoucí produkce:
Paula Devonshire
 
 
výtvarník:
Dan Norton
 
 
zpěv:
Marc Jordan (písně "Falling Forward" a "Come and Get It")
 
 
koproducent:
Mehra Meh
 
 
koordinátor kaskadérů:
Bryan Renfro
 
 
masky:
Barbara Barkey, Shannon Burnett, Allan Cooke, Paul Jones
 
 
asistent režie:
Trent Hurry (první asistent režie), Shelley Fairfield (druhý asistent režie)
 
 
výprava:
Tracy Buchanan
 
 
výkonný producent:
Bryan Gliserman
 
 
producent:
Helen Du Toit
 
 
vedoucí výroby:
Paula Devonshire
 
 
asistent střihu:
Shannon Perreault
 
 
casting:
Jenny Lewis
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.