The Unseen (1980)

The Unseen
60 %
 
 
    Žánr: horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
Novinářka Jennifer odjíždí do zapadlého kalifornského městečka Solvang kvůli reportáži o místním tradičním festivalu. Spolu s ní jedou i její sestra Karen a přítelkyně Viki. Dívkám nevyjde ubytování v místním penzionu, proto přijmou nabídku pana Ernesta Kellera, majitele muzea a velkého statku za městem. Jennifer a Karen se vrátí do města připravit reportáž. Zde se reportérka setká s bývalým přítelem Tonym.

POZOR SPOILER
Viki se v pronajatém pokoji po koupeli připravuje do postele, když je napadena neviditelným útočníkem, který ji stáhne otvorem v podlaze do sklepa. Karen, která se vrátila z města sama, je uškrcena bílou šálou a uklizena do sklepení. Objeví se Kellerova žena Virginie a objeví obě mrtvoly. Vrátí se Keller a najde svou manželku v šoku. Vyjde najevo, že Ernest a Virginie jsou bratr a sestra. Ernest zabil svého tátu, který jim bránil v nepřirozeném vztahu. Ve sklepení před návštěvami ukrývají svého zrůdného syna, který je tím záhadným vrahem. Ernest přesvědčí manželku, že musí zabít i Jennifer, aby jejich tajemství nebylo prozrazeno.  Autor: curil

režie:
Danny Steinmann ((jako Peter Foleg))
 
 
hraje:
Barbara Bach (Jennifer Fastová), Sydney Lassick (Ernest Keller), Karen B. Lamm (Karen), Douglas Barr (Tony Ross), Lelia Goldoni (Virginia Kellerová), Maida Severn (Solvang Lady), Stephen Furst ('Junior' Keller (The Unseen)), Lois Young (Vicki Thompsonová)
 
 
námět:
Danny Steinmann ((jako Peter Foleg)), Stan Winston, Thomas R. Burman, Kim Henkel, Michael Viner, Nancy Rifkin
 
 
scénář:
Danny Steinmann ((jako Peter Foleg)), Michael L. Grace
 
 
hudba:
Michael J. Lewis
 
 
střih:
Jonathon Braun
 
 
zvuk:
Ron Judkins, Joseph Geisinger, Michael Hilkene, Richard Overton (postprodukce), Richard Weaver (postprodukce), Howard Wilmarth (postprodukce)
 
 
vedoucí produkce:
Barry Bernardi
 
 
zvláštní efekty:
Harry Woolman
 
 
koproducent:
Don Behrns
 
 
koordinátor kaskadérů:
Sonny Shields
 
 
masky:
Craig Reardon
 
 
producent:
Anthony B. Unger
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.