The Spoilers (1942)

The Spoilers

Další název: Kazisvěti

    Žánr: western / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 87 min.
Napínavý western režiséra Raye Enrighta v hlavních rolích s Marlene Dietrichovou a Johnem Waynem. Film je považovaný za nejlepší filmovou adaptaci známého stejnojmenného románu Rexe Beache, který se dočkal několika zfilmování (např. 1914, 1923, 1930, 1953).

Děj filmu se odehrává během zlaté horečky v Kanadě na přelomu devatenáctého a dvacátého století. Zkorumpovaný soudce a úředník státní správy se snaží pro sebe získat podvodem výnosný zlatý důl. Ovšem ostatní zlatokopové se vzbouří a získají důl zpět do své správy. V celém sporu hraje velkou roli krásná majitelka místního saloonu, která osamělým mužům důkladně poplete hlavy.  Autor: curil

režie:
Ray Enright
 
 
hraje:
Marlene Dietrich (Cherry Malotte), Randolph Scott (Alexander McNamara), John Wayne (Roy Glennister), Margaret Lindsay (Helen Chester), Harry Carey (Al Dextry), Richard Barthelmess (Bronco Kid Farrow), George Cleveland (Banty), Samuel S. Hinds (soudce Horace Stillman), Russell Simpson (Flapjack Sims), William Farnum (Wheaton), Marietta Canty (Idabelle), Jack Norton (pan Skinner), Ray Bennett (Clark), Forrest Taylor (Bennett), Kitty O'Neil (bytná), Charles McMurphy (zástupce), Charles Halton (Jonathan Stuve), Bud Osborne (Marshall), Drew Demorest (Galloway), Richard Cramer ((neuveden))
 
 
námět:
Rex Beach (román)
 
 
scénář:
Lawrence Hazard, Tom Reed
 
 
kamera:
Milton R. Krasner
 
 
hudba:
Hans J. Salter
 
 
kostýmy:
Vera West
 
 
střih:
Clarence Kolster
 
 
zvuk:
Bernard B. Brown, Robert Pritchard
 
 
produkce:
Frank Lloyd
 
 
zvláštní efekty:
John P. Fulton
 
 
výprava:
Jack Otterson
 
 
výkonný producent:
Charles K. Feldman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.