The Last of Mrs. Cheyney (1937)

The Last of Mrs. Cheyney

Další název: Podvodníci na cestách

    Žánr: komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 98 min.
„Příběh elegantního zloděje šperků podle hry Fredericka Lonsdalea“
"Podvodníci na cestách". Tento americký film natočený podle známé divadelní hry Frederika Lansdaleho je společenská veselohra, především konverzačního rázu, se satirickými šlehy trefujícími se do anglické aristokratické společnosti. Je to spíš však jen takové škádlení, než aby tyto šlehy bolely. V této společnosti se octne hezká a elegantní dobrodružka, členka zlodějské tlupy, a má úspěchy společenské i v lásce, to jednak u staršího zámožného šlechtice, jednak u mladého lorda Dillinga. I když se prozradí skutečné cíle dobrodružky, nezbude nakonec, než všechno posuzovat shovívavě, když si společnost uvědomí, že nikdo není bez chyby a každý má nějaký ten vroubek.

Toto řešení je nejvtipnější částí celého filmu, jíž režie Richarda Boleslawského (předčasně zemřelého) nedovedla se odpoutat od převážně jevištního rázu. V hlavní roli Joan Crawfordová bez zvláštní výraznosti v úloze, která jí přinášela dramatické možnosti v kolísání mezi zlem a láskou, nejlepší tváří v tvář pokrytecké společnosti i mladého Dillinga hrál Robert Montgomery a nejlepší mužské postavy vytvořili Wiliam Powell jako kavalírský dobrodruh a Frank Morgan jako zamilovaný a rozpačitý starý lord.  Autor: Asmodej

režie:
Richard Boleslawski
 
 
hraje:
Joan Crawford (Fay Cheyneyová), William Powell (Charles), Robert Montgomery (Lord Arthur Dilling), Frank Morgan (Lord Francis Kelton), Jessie Ralph (vévodkyně z Ebley), Nigel Bruce (Willie Wynton), Colleen Clare (Joan), Benita Hume (Kitty Wyntonová), Ralph Forbes (bratranec John), Aileen Pringle (Lady Maria Frintonová), Melville Cooper (William), Leonard Carey (Ames), Sara Haden (Anna), Lumsden Hare (inspektor Witherspoon), Wallis Clark (George), Barnett Parker (účetní), Wilson Benge (komorník), Bess Flowers (dáma na aukci)
 
 
námět:
Frederick Lonsdale (hra (1925))
 
 
scénář:
Leon Gordon, Samson Raphaelson, Monckton Hoffe, George Oppenheimer (dialogy)
 
 
kamera:
George J. Folsey
 
 
hudba:
William Axt
 
 
kostýmy:
Adrian
 
 
střih:
Frank Sullivan
 
 
výprava:
Cedric Gibbons
 
 
producent:
Lawrence Weingarten
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.