The Last House on the Left (1972)

The Last House on the Left
53.8 %
 
 

Další název: Krug & Co.

    Žánr: krimi / drama / horor / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 84 min.
POZOR SPOILER!!!

Mladá dívka Mari se chystá ven. Otec jí dá přívěsek, znak hippies. Mari říká, že jde s kamarádkou Phyllis, chtějí na koncert. Holky jsou pak spolu v lese a jedou autem pryč. Při jízdě zaslechnou hlášení o útěku dvou extrémně nebezpečných vězňů. Kruga Stilla a Freda „Weasel“ Podowskiho. Na útěku je doprovází Stillův syn Junior a neznámá žena jménem Sadie. Obě děvčata při shánění drog bohužel narazí na Juniora. Ten je odvede právě mezi tuto extra partičku. Tato sebranka obě dívky naloží do kufru auta a odjíždějí. Rodiče si dělají starosti. Je u nich už i policie a nikdo z nich netuší, že dívky jsou nedaleko. Banda totiž měla poruchu na autě a tak byli nuceni zastavit. Dívky jsou zataženy do lesa a musí poslouchat přání svých věznitelů. A pak se dá Phyllis na útěk. Je však polapena a bodnuta nožem. Přesto však prchá dále až je definitivně ubodána. Také Mari se pokouší o útěk, ale je také lapena, pořezána, znásilněna a následně v jezeře zastřelena.

Dva policisté viděli jejich odstavené porouchané auto, ale nespojili si dvě a dvě,a až po hlášení čísla auta pochopili, že to byla chyba a nyní se všelijakými způsoby snaží dostat na ono místo.

Mezitím partička čtyř lumpů přichází do Mariina domu. Její rodiče je ubytují a vrahové už vědí, kde jsou. A rodičům se zdá pár věcí divných. Když pak matka spatří na Juniorově krku přívěsek, který Mari dostala od otce, a v jejich kufru najde zakrvácené oděvy, začnou přemýšlet. Nalézají její mrtvolu a vrací se zpět domů. Uchystají vetřelcům „odměnu“ za smrt své dcery. Ke slovu se dostane i motorová pila.  Autor: Pitryx

režie:
Wes Craven
 
 
hraje:
David Hess (Krug Stillo), Fred J. Lincoln (Fred 'Weasel' Podowski), Martin Kove (zástupce), Steve Miner (hipík), Sandra Peabody (Mari Collingwoodová), Lucy Grantham (Phyllis Stoneová), Jeramie Rain (Sadie), Marc Sheffler (Junior Stillo), Richard Towers (dr. John Collingwood), Cynthia Carr (Estelle Collingwoodová), Marshall Anker (šerif), Ray Edwards (pošťák), Jonathan Craven (chlapec s balónem)
 
 
scénář:
Wes Craven, Ulla Isaksson (původní scénář)
 
 
kamera:
Victor Hurwitz
 
 
hudba:
David Hess
 
 
kostýmy:
Susan E. Cunningham
 
 
střih:
Wes Craven
 
 
zvuk:
Jim Hubbard
 
 
producent:
Sean S. Cunningham
 
 
úvodní titulky:
Steve Miner
 
 
asistent produkce:
Steve Miner
 
 
asistent střihu:
Steve Miner
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.