The Easiest Way (1931)

The Easiest Way
    Žánr: drama / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 73 min.
Laura Murdocková pochází z chudých poměrů a neúspěšně se pokouší o kariéru herečky. Když potká bohatého Willarda Brocktona, uvědomí si, že stačí málo ke spokojenému životu - a stane se jeho milenkou. Bez lásky žije po jeho boku, ale když potká mladého spisovatele Johna Madisona, zamiluje se do něho.

Laura Brocktona opustí a žije s Johnem. Madison odjíždí, aby prosadil svou tvorbu a získal peníze. Laura je sama a jak plyne čas, dochází jí peníze. Stojí před rozhodnutím - najít si podřadné zaměstnání a čekat na návrat Johna, anebo se vrátit k bohatému milenci? Zvolí druhou možnost, čehož posléze lituje, když se Madison vrací jako zámožný muž. Navíc Brockton prohlédne její hamižnost a odvrhne jí. Stejně se zachová i Madison. Laura propadne zoufalství a celý film končí tragicky.  Autor: curil

režie:
Jack Conway (.)
 
 
hraje:
Constance Bennett (Laura Murdocková), Adolphe Menjou (William Brockton), Robert Montgomery (Jack Madison), Anita Page (Peg Murdocková), Marjorie Rambeau (Elfie St. Clairová), J. Farrell MacDonald (Ben Murdock), Clara Blandick (Agnes Murdocková), Clark Gable (Nickolas (Nick) Feliki), Lynton Brent (Brocktonův spolupracovník), Noel Francis (žena na zahradní slavnosti), Jack Hanlon (Andy Murdock), John Harron (Chris Swoboda), Dell Henderson (Bud Williams), Hedda Hopper (Clara Williamsová), Charles Judels (pan Gensler), William H. O'Brien (Alfred), Andy Shuford (Bobby Murdock)
 
 
námět:
Eugene Walter (hra)
 
 
scénář:
Edith Ellis Furness (.)
 
 
kamera:
John J. Mescall (.)
 
 
kostýmy:
René Hubert (.)
 
 
střih:
Frank Sullivan (.)
 
 
zvuk:
Douglas Shearer, Russell Franks
 
 
asistent režie:
Robert A. Golden, Al Shenberg
 
 
výprava:
Cedric Gibbons
 
 
producent:
Hunt Stromberg (.)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.