The Doctor and the Girl (1949)

The Doctor and the Girl
    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 98 min.
Michael Corday nedávno vystudoval lékařskou fakultu. Patří mezi vyšší vrstvu, protože pochází z velmi bohaté rodiny. Jeho otec je prominentním lékařem v New Yorku a chce, aby syn šel v jeho stopách. Aby se z něj stal skvělý chirurg, ale přitom při své práci už sám naprosto otrlý zavírá často oči nad osudy lidí a svých pacientů. Mladý Corday si brzy najde několik přátel, ale jeho pobyt ve velké veřejné nemocnici ho snad i díky výchově své rodiny vede často ke špatnému postoji vůči jiným lékařům i pacientům. Jednou z jeho pacientů je mladá žena Ewelyn, která potřebuje seriózní operaci a konfrontuje jej s jeho špatným způsobem léčby. Mladý Dr.Corday je nucen konečně uznat své nedostatky, a pomalu chápe situaci, a chce jí řešit.
Film se zabývá také ne příliš šťastným vlivem jeho otce Dr. Cordaye, který se díky nedbalosti stane málem důvodem, že se zhorší stav dvou malých dětí, které se v nemocnici ocitnou v nebezpečí života…..

MHCB  Autor: clara.bow

režie:
Curtis Bernhardt
 
 
hraje:
Glenn Ford (Dr. Michael Corday), Charles Coburn (Dr. John Corday), Gloria DeHaven (Fabiene Cordayová), Janet Leigh (Evelyn Heldonová), Bruce Bennett (Dr. Alfred Norton), Warner Anderson (Dr. Esmond), Basil Ruysdael (Dr. Francis I. Gayard), Nancy Davis (Mariette), Arthur Franz (Dr. Harwey Kenmore), Lisa Golm (Hetty), Mimi Aguglia (matka nemocného), Jessie Arnold (pacient), Fernando Alvarado (chlapec), David Bond (otec), Gail Bonney (ošetřovatelka), Angela Clarke (Mrs. Rourková), Lucille Curtis (ošetřovatelka), Tom Dillon (policista), Joe Dominguez (mexický pacient), Jody Gilbert (Mrs. Vlaseková), Alex Gerry (Dr. Granville), Bernard Gorcey (pacient), Alvin Hammer (pacient), Clark Howat (internista), Esther Michelson (pacientka), Frank Mills (Bower), Garry Owen (pacient), Ottola Nesmith (recepční Marta), Sarah Padden (Mrs. Newtonová), Kenneth Tobey (Surgy), Sid Tomack (Mr. Cohen), Renata Vanni (matka malého pacienta), Cecil Weston (ošetřovatelka), William Vedder (Mr. Rourke), Frank Wilcox (chirurg)
 
 
námět:
Maxence van der Meersch (Bodies and Souls (román, 1948))
 
 
scénář:
Theodore Reeves
 
 
kamera:
Robert H. Planck
 
 
hudba:
Rudolph G. Kopp
 
 
střih:
Ferris Webster
 
 
masky:
Jack Dawn
 
 
producent:
Pandro S. Berman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.