The Barefoot Emperor (2019)

The Barefoot Emperor
70 %
 
 
    Žánr: komedie / drama
    Země: Belgie / Nizozemsko / Chorvatsko / Bulharsko
    Délka: 98 min.
Příběh je volným pokračování filmu "Král Belgičanů" (2016) od stejné dvojice režisérů. Název lze volně přeložit jako "Bosý císař". Události prvního filmu jsou stručně shrnuty v začátku sequelu.

Po nešťastné nehodě při historické rekonstrukci atentátu v Sarajevu je belgický král Mikuláš III. postřelen do ucha a ocitne se v sanatoriu na chorvatském ostrově Brijuni. Sanatorium je zřízeno v bývalém letním sídle bývalého komunistického vůdce Jugoslávie Josipa Tita a vládne mu pevnou rukou doktor Kroll. Doprovod krále drží v nevědomosti o tom, že se jeho království zhroutilo po vyhlášení samostatnosti regionu Valonsko. Tato událost má dominový efekt na celou Evropu a stav Evropské unie.

Král je bez možnosti použití internetu, mobilního telefonu a dalších médií. Když projeví přání vrátit se domů, jeho tisková mluvčí a šéf protokolu ho přesvědčí o nutnosti další léčby. Na ostrov přijíždí evropští vyslanci a sdělují královi, že se má stát císařem nacionalistické Nové Evropy.  Autor: curil

režie:
Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth
 
 
hraje:
Peter Van den Begin (král Nicolas III), Lucie Debay (Louise), Udo Kier (Udo Kier), Geraldine Chaplin (lady Liz), Bruno Georis (Ludovic Moreau), Titus De Voogdt (Carlos De Vos)
 
 
scénář:
Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth
 
 
kamera:
Ton Peters
 
 
kostýmy:
Morana Starcevic
 
 
střih:
David Verdurme
 
 
zvuk:
Pepijn Aben
 
 
producent:
Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.