Oběti - Nezapomeňte na mě (2016) [TV epizoda]

Oběti - Nezapomeňte na mě (Die Opfer - Vergesst mich nicht)
66.7 %
 
 

Die Opfer - Vergesst mich nicht

    Žánr: krimi / drama
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 95 min.
„Jak snášet život v okovech bezmoci a bezpráví? Druhá část německé dramatické trilogie podle reálných událostí ukazuje tragické osudy pozůstalých obětí nacionalistického extremismu.“
Druhá část trojdílného cyklu, který reflektuje reálné události spojené s aktivitami ultrapravicové teroristické skupiny NSU (Nationalsozialistischer Untergrund / Národně socialistické podzemí), se odehrává během jedenácti let, kdy trio neonacistů provedlo sérii devíti rasově motivovaných vražd na různých místech Německa. O životech členů NSU v té době nejsou dosud známé žádné podrobnosti kromě činů, k nimž se uskupení přihlásilo. Namísto toho vyprávění sleduje pohnuté osudy pozůstalých první oběti, obchodníka s květinami Envera Şimşeka zastřeleného 9. září 2000. Rodinu stiženou těžkým žalem z nenadálé a násilné smrti milovaného otce čekají léta nejistoty a chaosu kvůli neadekvátnímu postupu policie. Navzdory výpovědím dcery Semiyi a dalších příbuzných vyšetřovatelé na základě rasových předsudků vraždu vyhodnotili jako čin vázaný na tureckou mafii, přičemž aby si potvrdili své domněnky, neváhají rodinu vystavit falešným nařčením a psychickému nátlaku.
Česká televize

režie:
Züli Aladag
 
 
hraje:
Almila Bagriacik (Semiya), Uygar Tamer (Adile), Orhan Kiliç (Enver), Emilio Sakraya (Kerim), Mert Dincer (Kerim, mladý), Özgür Karadeniz (strýc Hüseyin), Mehmet Bozdogan (strýc Hürsit), Tom Schilling (Bronner), André Hennicke (Hegemann), Sascha Alexander Geršak (Höllerer), Vladimir Burlakov (Ritter)
 
 
scénář:
Laila Stieler
 
 
kamera:
Yoshi Heimrath
 
 
hudba:
Matthias Weber
 
 
kostýmy:
Heike Hütt
 
 
střih:
Boris Gromatzki
 
 
zvuk:
Stephan Fandrych, Lars Ginzel
 
 
producent:
Quirin Berg, Gabriela Sperl, Max Wiedemann, Simone Ruff
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.