Ten, který přežil (2000) [TV film]

Ten, který přežil (Sole Survivor)
75 %
 
 

Sole Survivor

Další název: Dean Koontz's Sole Survivor / Único superviviente / Survivor - Die Überlebende / Jediná, ktorá prežila (SK)

    Žánr: thriller / drama / mysteriózní
    Země: Kanada
    Délka: 174 min.
Novinář Joe Carpenter ze Seattlu trpí strašlivými nočními můrami, ve kterých stále znovu vidí umírat svou ženu Michelle a svou dceru Ninu při leteckém neštěstí, ke kterému došlo před rokem v Montaně. Jednoho dne spatří na hřbitově u jejich hrobu neznámou ženu, která fotí náhrobní kámen jejich hrobu. Když se jí zeptá, co to dělá, objeví se dva muži a žena se dá na útěk. Druhý den se mu telefonicky ozve žena, která se představí jako Dammy, přítelkyně ženy jménem Rose Tucker, která údajně přežila havárii onoho nešťastného letu. Zdá se to neuvěřitelné, protože podle oficiálních zdrojů letecké neštěstí nikdo nepřežil. Joe se na internetu snaží najít veškeré informace o letu 353 a jeho tragickém konci. Narazí přitom na fotografie dvou žen: Barbary Christman, která má na starosti vyšetřován havárie, a Rose Tucker, v níž pozná ženu, kterou potkal u hrobu Michelle a Niny. Joe se pustí do horečného pátrání po příbuzných dalších obětí leteckého neštěstí a jako první objeví ženu jménem Nora Vadance, která v letadle přišla o manžela, a pak rodinu Delmannových, kteří měli mezi obětmi dceru. Jenže když je vyhledá, zjistí, že Nora se před několika dny, krátce poté, kdy mluvila s Rose, zastřelila. Celá situace nabere obrátky, když Joe navštíví Delmannovy. Setká se tu s novinářkou Felicitas, dávnou kamarádkou Rose, od níž se dozví, že Rose dlouhé roky pracovala pro Quatermassův institut, který si věnoval výzkumu DNA a tajnému vládnímu projektu. A že chtěla tajemství prozradit. Dřív než stačí prozradit víc, promění se náhle rozumná Felicitas v podivně blábolícího vraždícího šílence. Joe o vlásek unikne smrti a při svém útěku pochopí, že pád letadla byl ve skutečnosti sabotáží, jejímž cílem bylo zlikvidovat Rose. Joe se rozhodne odjet do Montany a navštívit Barbaru Christmanovou, na jejíž pozemek se letadlo zřítilo. Barbara zavede Joea na místo tragédie a prozradí mu, že ji FBI fyzickým a psychickým násilím donutil vyprávět oficiální verzi letecké havárie. Skutečnou příčinou havárie totiž nebylo počasí, jak tvrdí oficiální verze, ale, jak prozradila černá skříňka, podivné chování pilota, který vypnul autopilota, inzultoval druhého pilota a za podivného blábolení namířil letoun přímo k zemi. Joe se také dozví, že na místě byla nalezena neporušená řada sedadel a kousek odsud, na farmě Jeffa Ealinga, se krátce po havárii objevila žena s malou holčičkou. Je Joeova žena a dcera naživu, nebo je to jen další mystifikace záhadného příběhu?

režie:
Mikael Salomon
 
 
hraje:
Billy Zane (Joe Carpenter), Gloria Reuben (Rose Tucker), Isabella Hofmann (Barbara Christman), Mitchell Kosterman (Becker), Wally Dalton (Jeff Ealing), Christine Willes (Mercy Ealing), Glenn Morshower (Robert Donner), John C. McGinley (Victor Yates), Dan Joffre (Dewey), Susan Bain (Clarise Vadance), Rob Morton (Bob), Christopher Britton (Charles Delmann), Glynis Davies (Dr. Georgina Delmann), Stefanie von Pfetten (letuška)
 
 
námět:
Dean R. Koontz
 
 
scénář:
Richard Christian Matheson
 
 
kamera:
Jon Joffin
 
 
hudba:
Mark Snow
 
 
střih:
Christopher Rouse
 
 
zvuk:
Kami Asgar, David B. Cohn
 
 
koproducent:
Wendy Williams
 
 
vizuální efekty:
Sandra Almond, Louise Barkholt
 
 
výkonný producent:
Tom Patricia
 
 
producent:
Hans Proppe
 
 
kaskadér:
Ed Anders, James Bamford
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.