Temný přístav (1998)

Temný přístav (Dark Harbor)
70.8 %
 
 

Dark Harbor

    Žánr: thriller / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 96 min.
Manželé David a Alexis Weinbergovi jedou autem do přístavu, aby stihli loď, která by je odvezla na ostrov, kde společně pobývají. Cestu jim ale komplikuje nepříjemné počasí a nedostatek času. Navíc zastaví u krajnice kvůli mladíkovi, který bezvládně leží a je lehce zraněn. David navrhuje zavolat policii, to ale mladík odmítá, vezmou ho tedy s sebou do přístavu, kde se s ním rozloučí.

Loď jim však ujede a na ostrov se dostanou až druhý den. Vyjedou si na romantickou projížďku po moři. Opět jim ale štěstí nepřeje. Hustá mlha se objeví všude kolem a aby toho nebylo málo, odkloní se od původního kurzu. Ocitnou se na Tulením ostrově a znovu se potkají se záhadným mladíkem z předchozího dne. Ten jim pomůže dostat se zpátky na domovský ostrov.

Na znamení díků může u nich přenocovat. Pro Alexis je to příjemná změna, zatímco postarší manžel David je z toho mrzutý. Příštího dne odjede na golf a ponechá svou ženu s mladíkem samotnou. Ta s ním prožívá nádherný den. Zajdou spolu i do lesa na houby, kde mu Alexis řekne o dvou velmi podobných houbách. Jedna z nich je silné afrodiziakum, zatímco ta druhá dokáže člověka do minuty zabít.  Autor: Yontalcar

režie:
Adam Coleman Howard
 
 
hraje:
Alan Rickman (David Weinberg), Polly Walker (Alexis Chandler Weinberg), Norman Reedus (mladík), Janet Mecca (Alexis Sr.), Lewis Flagg (ministr), Sasha Lazard (smuteční zpěvačka)
 
 
scénář:
Adam Coleman Howard, Justin Lazard
 
 
kamera:
Walt Lloyd
 
 
hudba:
David Mansfield
 
 
kostýmy:
Kevin Donaldson, Erin Flanagan
 
 
střih:
Annette Davey
 
 
zvuk:
Marshall Grupp (supervize)
 
 
produkce:
John Hart, Justin Lazard, Jeffrey Sharp
 
 
dabing:
Radek Hoppe (Norman Reedus (mladý muž))
 
 
zvláštní efekty:
Drew Jiritano (koordinátor), John Stifanich
 
 
koordinátor kaskadérů:
Manny Siverio
 
 
výprava:
Markus Canter
 
 
kaskadér:
Janet Paparazzo
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.