Temná legenda 3 (2005) [Video]

Temná legenda 3 (Urban Legends: Bloody Mary)
60.5 %
 
 

Urban Legends: Bloody Mary

Další název: Urban Legends 3: Bloody Mary

    Žánr: horor / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 93 min.
POZOR SPOILER

Na jednom z mnoha večírku nalijí kluci něco dopití třem dívkám. Mary jediná to nevypije, a jde s klukem ven, kde uvidí ty dvě, jak se je snaží dva kluci naložit do auta. Začne utíkat a další kluk ji dohoní. Když jej v zápasu kousne, praští ji tak, že následně zemře. On mrtvolu ukryje a nikomu nic nepoví. Takto je tato příhoda vyprávěna mezi děvčaty i nyní. Jsou to dvě kamarádky Samanthy Owensové, u které právě dnes přespávají. A mimo legendy o Mary, si také vyprávějí o tom, že pokud někdo řekne její jméno, přijde si pro něj. A ony to řeknou.
Když pak má David, Samantin brácha ráno holky probudit, děvčata nikde.
Je zburcována policie, ale nic nenaleznou. Až se zničehonic objeví samy. V jejich těle byly nalezeny stopy uspávacích prostředků.
David podezřívá Bucka, Rogera, Toma a další z party, ale nemá důkaz. Nato je Roger v solárku upečen jak husa.
Buckovu děvčeti, Heather Thompsonové, se zdá že z ní lezou pavouci, a Sam ji nalézá mrtvou. Také Tom Hoggins z Buckovy party je zabit.
Sam přemluví bratra, a jdou navštívit jednu z účastnic tehdejšího únosu. Ta tvrdí, že to vraždí duch Mary. A vybírá si děti těch, kteří tehdy byli do věci jakkoli zapleteni. Když Sam s bratrem navštíví Bucka, přizná se, že to byl jeho otec, kdo byl jedním z únosců v případě Mary. A Buck sám se opije a má děsivou vidinu. Následně je nalezen mrtev.
David jde znovu za Grace a ta jej naviguje do školního archivu. Zatímco tam hledá, má Sam opět další vidiny Mary v truhle. I ona pak přichází ke Grace, kde se dozví, že Mary chodí i k ní. Grace Sam dává úkol, aby Mary našla a pohřbila jí. Tedy její tělo. Ta tuší, kde je, a jde skoro najisto. Mezitím její bratr bojuje o život. Sam se podaří dostat mrtvolu až na hřbitov. Zde ji však čeká velmi velké překvapení. Sam bude nucena bojovat o život.  Autor: Pitryx

režie:
Mary Lambert
 
 
hraje:
Kate Mara (Samantha Owensová), Robert Vito (David Owens), Tina Lifford (Grace Taylorová), Ed Marinaro (Bill Owens), Rooney Mara (holka ve třídě), Michael Coe (Buck Jacoby), Lillith Fields (mladá Mary Bannerová / Bloody Mary), Nancy Everhard (Pam Owensová), Don Shanks (trenér Jacoby), Jeff Olson (šerif McKenna), Brandon Sacks (Roger Dalton), Olesya Rulin (Mindy - Samanthy kamarádka), Haley McCormick (mladá Gina Lotnicková), Cameron Jones (mladá Keith), Matt Mascaro (mladý Mick)
 
 
scénář:
Michael Dougherty, Dan Harris
 
 
kamera:
Ian Fox
 
 
hudba:
Scooter Pietsch, Jeff Rona
 
 
výprava-architekt:
Christopher R. DeMuri
 
 
kostýmy:
Amy Jean Roberts
 
 
zvuk:
Todd Beckett, Anita Cannella, David B. Cohn, Carlos DeLarios, Paula Fairfield, Leigh French, Craig Henighan, Michael O'Corrigan, Jonathan "Earl" Stein, David Weisberg
 
 
výtvarník:
John Shircliff
 
 
zvláštní efekty:
John Cluff, Ben Josephsen, Rick Josephson, Roy Knyrim, Heather Mages, Mark Villalobos
 
 
koproducent:
Jefferson Richard
 
 
koordinátor kaskadérů:
Don Shanks
 
 
vizuální efekty:
Tom Burton, Louis Cox, Jared Jones, John Karner, Sam Nicholson, Paul Hill, Neal Sopata
 
 
masky:
RaMona Fleetwood, Bern Kubiak, Heather Mages, Greg T. Moon
 
 
výkonný producent:
Matt Bierman
 
 
producent:
Aaron Merrell, Scott Messer, Louis Phillips
 
 
kaskadér:
Frank L. Bare II, Kathy Jarvis, Bern Kubiak
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.