Televarieté 56 (1986) [TV epizoda]

Televarieté 56
55 %
 
 
    Žánr: hudební / zábavný
    Země: Československo
    Délka: 145 min.
„Velký revuální pořad s Jiřinou Bohdalovou a Vladimírem Dvořákem.“
Stočtyřicet minut Silvestrovské zábavy, když je všechno úplně jinak a všechno je postaveno na hlavu. Už ten začátek - Vladimír Dvořák přijde na scénu, jako když vyleze z metra, upíjí, buďto má rum, nebo šípkový čaj a Jiřina Bohdalová, v krásných šatech, vyleze ze skříně, kde bychom ji vůbec nehledali. Kapelník Václav Hybš dá rukou znamení kapele a pořad Televarieté může začít. Z Ostravy přijel Josef Kobr, který napjaté diváky svým humorem uvolní, aby mohli sledovat taneční skupinu Vítkovice v choreografii Jarky Calábkové, mistra světa ve hraní na foukací harmoniku Lubomíra Plevu a zpěvačky Marii Rottrovou a Heidi Janků.

Za Košice scénu zaplní lidový vypravěč Ander z Košic a zpěváci Dušan Grúň, Tamara Čopová, Miro Grissa, Olga Szabová a lidová muzika. Zastávku v Brně vyplnil zpěvák lidových písní Jožka Černý, imitátor Libor Pantůček a brněnská zpěvačka Eva Veškrnová, která zazpívá českou verzi hitu Kabaret.

Z vesničky střediskové přijel Marián Labuda a ten si zahraje ve scénce s herečkami Krajčovičovou a Kocúrikovou, dojde na „chytrá slova“ a hudbu, vystoupila skupina Elán s Jožou Rážem, tancem se představila Lúčnica. A i když je středa, došlo na nedělní chvilku poezie s Michalem Dočolomanským. A pořad dospěl do Prahy a do finále. Pěvecká stálice Yvetta Simonová zazpívala pár svých písniček, ve scénce, náměstek ředitele z fa. Očista do čista Jiří Krampol dává rozhovor reportérovi Ladislavu Šimkovi, Luděk Sobota ve scénce před vstupem na televizní obrazovku navštíví doktorku Dášu Veškrnovou-Havlovou, Helena Vondráčková, Karel Gott a Balet Československé televize. Pořad dospěl do konce a moderátoři Vladimír Dvořák a Jiřina Bohdalová se mohou rozloučit se spokojenými diváky…  Autor: jarda53

režie:
Pavel Háša (hlavní režisér), Zdeněk Havlíček, Peter Hudák, Karel Fuksa, Peter Opálený
 
 
kamera:
Jiří Lebeda
 
 
výprava-architekt:
Jan Skarpíšek (scéna)
 
 
kostýmy:
Gita Marcolová
 
 
střih:
Pavel Vantuch, Václav Kubale (střih záznamu), František Klíma (střih záznamu), Karel Houška (střih záznamu), Jiří Friedrich (střih záznamu)
 
 
zvuk:
Vlastimil Brávek, Jan Štěpánek
 
 
II. kamera:
Miloslav Borovanský, Václav Dort, Václav Malý, Jan Matiášek, Jan Tenora
 
 
dramaturgie:
Luděk Nekuda, František Polák
 
 
asistent režie:
Vladimír Klimsa
 
 
pomocná režie:
Milena Poláková
 
 
účinkuje:
Jiřina Bohdalová (průvodkyně pořadem), Vladimír Dvořák (průvodce pořadem), Karel Gott, Josef Kobr, Marie Rottrová, Heidi Janků, Dušan Grúň, Jožka Černý, Libor Pantůček, Eva Veškrnová, Marián Labuda, Michal Dočolomanský, Elán, Yvetta Simonová, Jiří Krampol, Miloslav Šimek, Luděk Sobota, Dagmar Havlová
 
 
vedoucí výroby:
Alexander Nardelli
 
 
vedoucí přenosového vozu:
Josef Prejzek, Josef Žák
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.