Tanec řetězů (1991)

Tanec řetězů (Chaindance)
80 %
 
 

Chaindance

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 93 min.
Mladý muž bez zázemí, bez naděje a bez jakýchkoli zábran – to je J.T. Blake (Michael Ironside). Není se co divit, že se už po několikáté ocitl za mřížemi, pobyty ve vězení a na svobodě se u něj střídají jako roční období. Tentokrát to však zřejmě nebude žádná slast. Bachaři spolupracují s práskači z řad vězňů, kvete zde korupce a násilí na slabších, jakýkoli odpor je tvrdě potlačován. Přesto není Blake vůbec vděčný, když si ho kurátorka Curtisová (Rae Dawn Chong) vybere do sociálního humanizačního programu, v jehož rámci vězni pečují o postižené. Zabývat se handicapovanými jedinci mu připadá ponižující a zbytečné. Po opakovaných střetech s násilníkem Caseyem (Bruce Glover) však Blake začne přehodnocovat nejen svá přátelství, ale zamýšlí se i nad dosavadním způsobem života. Nyní musí hledat kontakt s invalidou Johnny Reynoldsem (Brad Dourif).
Do hlavní role psychologického dramatu o muži, který prochází těžkou cestou od zločinu k nápravě, byl obsazen Michael Ironside, který spolupracoval i na scénáři.
Zdroj: TV program  Autor: Veronika42

režie:
Allan A. Goldstein
 
 
hraje:
Michael Ironside (J.T. Blake), Brad Dourif, Rae Dawn Chong (Ilene Curtis), Don S. Davis (seržant), Russell Ferrier, Bruce Glover, Tamsin Kelsey (Ginger), Stephen E. Miller, Sheila Paterson (Angie), Janne Mortil (Loni), Sheila Moore (sestřička), Suzanne Ristic (sestřička)
 
 
scénář:
Michael Ironside
 
 
kamera:
Tobias A. Schliessler
 
 
střih:
Allan Lee
 
 
zvuk:
Patrick Ramsay
 
 
koordinátor kaskadérů:
Danny Virtue
 
 
výprava:
Phil Schmidt
 
 
výkonný producent:
Michael Ironside
 
 
producent:
Richard Davis
 
 
kaskadér:
Mike Mitchell
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.