Taková normální holka (1999)

Taková normální holka (She's All That)
66.8 %
 
 

She's All That

    Žánr: romantický / komedie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 10.6.1999        
    Délka: 91 min.
„O sázce, která jedné dívce pomohla k sebevědomí a jednomu mladíkovi k rozumu.“
Osmnáctiletý Zack Siler je oblíbeným studentem střední školy v Los Angeles. Přesto se s ním po jarních prázdninách rozejde přítelkyně Taylor. Seznámila se totiž s hercem Brockem Hudsonem, který je hvězdou úspěšného sitcomu Skutečný svět. Naštvaný Zack tvrdí, že se Taylor stala královnou školy jen díky němu, a kdyby chtěl, dokázal by královnu plesu udělat z kohokoliv. Jeho kamarád Dean využije situace, vyprovokuje ho k sázce a sám mu vybere dívku, ze které má během šesti týdnů udělat novou královnu - neatraktivní, nepraktickou a uzavřenou Laney. Zackovy první pokusy ji zaujmout však skončí fiaskem. Mladík se však nemíní vzdát, a když neuspěl přímo, rozhodne se na to jít oklikou. Seznámí se s jejím otcem a také s mladším bratrem Simonem, kterého ve škole zachrání před spolužáky, kteří se chtějí pobavit na jeho účet. Tehdy u Laney zaznamená první známky zájmu. Že by mohla být vážnou konkurencí v boji o korunku královny plesu, to si uvědomí i Taylor, poté co jí Zackova sestra pomůže radikálně změnit vzhled. Okouzlen je i Zack, kterého přemýšlivá dívka začíná zajímat nad rámec uzavřené sázky. Nečekaně se s Laney sblíží, když ji navštíví v ateliéru, kde pracuje na obrazu matky, která zemřela na leukémii. Uvědomí si, že se do Laney zamiloval. Jenže právě v tu chvíli jí zákeřný Dean prozradí pravdu o jejich sázce a důvodech, pro které se o ni Zack začal zajímat.

Zdroj: Nova

režie:
Robert Iscove
 
 
hraje:
Freddie Prinze (Zack Siler), Rachael Leigh Cook (Laney Boggsová), Matthew Lillard (Brock Hudson), Paul Walker (Dean Sampson), Jodi Lyn O'Keefe (Taylor Vaughanová), Kevin Pollak (Wayne Boggs), Anna Paquin (Mackenzie Silerová), Kieran Culkin (Simon Boggs), Elden Henson (Jasse Jackson), Usher Raymond (diskžokej), Kimberly Lil' Kim Jones (Alex), Gabrielle Union (Katie), Dulé Hill (Preston Harrison), Tamara Mello (Chandler), Clea DuVall (Misty), Tim Matheson (Harlan Siler), Debbi Morgan (slečna Rousseauová), Alexis Arquette (Mitch), Michael Milhoan (ředitel Stickley), Patricia Charbonneau (Lois Silerová), Sarah Michelle Gellar (NEUVEDENA - dívka v kavárně), Rakefet Abergel (studentka)
 
 
scénář:
R. Lee Fleming
 
 
kamera:
Francis Kenny
 
 
hudba:
Stewart Copeland
 
 
výprava-architekt:
Charles Breen
 
 
kostýmy:
Denise Wingate
 
 
střih:
Casey O. Rohrs
 
 
zvuk:
Mark Weingarten, Zdeněk Hrubý
 
 
vedoucí produkce:
Bob Weinstein, Harvey Weinstein
 
 
produkce:
Peter Abrams, Robert L. Levy, Richard N. Gladstein
 
 
titulky-česká verze:
Petr Zenkl
 
 
dabing:
Jitka Ježková (Laney Boggsová), Jan Dolanský (Zack Siler), Daniel Margolius (Brock Hudson), Matěj Hádek (Dean Sampson), Jitka Moučková (Taylor Vaughanová), Pavel Šrom (Wayne Boggs), Kristina Jelínková (Mackenzie Silerová), Vojtěch Rohlíček (Simon Boggs), Ladislav Cigánek (Harlan Siler), Martin Písařík (Preston), Filip Švarc, Radek Kuchař, Natálie Topinková, Kateřina Lojdová, Jolana Smyčková
 
 
zpěv:
The Black Eyed Peas ("Be Free")
 
 
koproducent:
Jennifer Gibgot, Richard Hull
 
 
překlad:
Alena Fišerová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.