Tajnosti (1995) [TV film]

Tajnosti (Secrets)
80 %
 
 

Secrets

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 120 min.
„Až příliš péčí obklopená třináctiletá Anna Berterová se pohybuje mezi pravdou, kterou jí říká její matka, a vlastními životními objevy, včetně své vlastní záhadné minulosti.“
Na venkově v Iowě roku 1910 žije v bohaté domácnosti obklopena péčí a láskou rodičů třináctiletá Anna Berterová. Jejím idolem je krásná a okouzlující, ale manipulativní matka Etta. A právě k ní přijíždí na týdenní návštěvu přitažlivý Hailus Tuckman, jenž nechtěně začne podkopávat Anninu důvěru v pravdu, kterou jí říká její matka. Když vyjde najevo, že služebná Edwina čeká nemanželské dítě, Aninných pochybností o tom, co jí tvrdí matka, v porovnání s realitou, kterou sama poznává, postupně přibývá. Poté, co Etta Berterová přinutí manžela, aby služčino dítě adoptovali, malá Anna odhaluje nejen pokryteckou tvář městečka, ve kterém žijí, ale i zničující pravdu o rodičích a sobě samé.

režie:
Jud Taylor
 
 
hraje:
Veronica Hamel (Etta Berter), Richard Kiley (Dr. Will Berter), Shae D'Lyn (Edwina Phelan), Thomas Gibson (Hailus Tuckman), Reed Diamond (Thomas Rafferty), Jessica Bowman (Anna Berter), Julie Harris (Caroline Phelan), Shannon Eubanks (Clara), Ann Bronston (Lucy Minchion), Beatrice Bush, Erin Williby (Beth), Rob Brownstein (Reverend Goode), Rick Warner (Douglas Phelan)
 
 
námět:
Barbara Esstman
 
 
scénář:
Jerome Kass
 
 
kamera:
William Wages
 
 
hudba:
Lawrence Shragge
 
 
výprava-architekt:
Jan Scott
 
 
kostýmy:
Shelley Komarov
 
 
střih:
Jim Oliver
 
 
zvuk:
Stephen Grubbs
 
 
výtvarník:
Erica Rogalla
 
 
koordinátor kaskadérů:
Lonnie R. Smith
 
 
masky:
Harriette Landau
 
 
producent:
Ellen A. Huang, Dorothea G. Petrie
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.