Tajemství smrti slečny Neznámé (2016)

Tajemství smrti slečny Neznámé (The Autopsy of Jane Doe)
70 %
 
 

The Autopsy of Jane Doe

    Žánr: horor / mysteriózní / drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 86 min.
POZOR, SPOILER

V jednom domě jsou dvě mrtvoly. Prozkoumává se místo činu a najednou je nalezena mrtvola ve sklepě. Je to mladá žena, zpola zaházená pískem. Je také převezena na místní prosekturu. Zde pracuje otec se synem, Austin a Tommy Tildenovi. Zrovna dodělali práci na jiné mrtvole a syn se chystá vyrazit se svou dívkou Emmou do města za zábavou. Když však po cestě vidí přivážet práci, zůstává a Emmě říká, aby přišla později.

Na mrtvole nesedí spousta věcí a do toho se začne dít podivnost za podivností. V žaludku naleznou ti dva hadřík s podivnými symboly a zubem. Tytéž symboly jsou na její kůži, ale zevnitř. Při tomto objevu prasknou zářivky. Potom se začnou po márnici potulovat mrtvoly, které byly přivezeny spolu s dívkou. Neví se, jaké mají úmysly. Oba muži pochopí, že dívka byla asi čarodějnice a je stále ovládána nějakou neznámou mocí - a ta jim není přátelsky nakloněna. Proto mrtvolu zapálí, ale jsou rádi, že sami neuhoří a oheň uhasí.

Když se jim pak oběma podaří prchnout do výtahu, zasáhne otec proti tomu, co se na ně dobývá sekerou. Jenže tím zabije Emmu. Nakonec přichází o život i on sám a mladý Austin si musí poradit bez něj. Temné síly se jej pokusí zahubit...  Autor: Pitryx

režie:
André Øvredal
 
 
hraje:
Emile Hirsch (Austin Tilden), Brian Cox (Tommy Tilden), Ophelia Lovibond (Emma), Michael McElhatton (šerif Sheldon), Olwen Catherine Kelly (Jane Doe), Parker Sawyers (Cole), Jane Perry (Wade), Mary Duddy (Irene Danielsová), Mark Phoenix (Louis Tannis)
 
 
scénář:
Ian B. Goldberg, Richard Naing
 
 
kamera:
Roman Osin
 
 
hudba:
Danny Bensi, Saunder Jurriaans
 
 
výprava-architekt:
Matt Gant
 
 
kostýmy:
Natalie Ward
 
 
střih:
Peter Gvozdas
 
 
zvuk:
Christian Conrad, Lars Ginzel, Richard Kondal, Martin Langenbach
 
 
koordinátor kaskadérů:
Jude Poyer
 
 
výkonný producent:
Stuart Ford, Matt Jackson, Steven Squillante
 
 
producent:
Rory Aitken, Fred Berger, Ben Pugh
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.