Ta třetí (1968)

Ta třetí
59.4 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 17.1.1969        
    Délka: 98 min.
POZOR SPOILER!

Architekt Jiří Mánek je na pohřbu kamaráda Kamila. Zde se potkává s bývalou láskou, dětskou lékařkou Jarmilou Pátkovou. Jdou si spolu sednout a zavzpomínat.

Z domu, kde žije se svou matkou pak Jirka volá Ireně, že nepřijde. Další den vyráží na cestu zachraňovat zámek, jak sám říká. A na této cestě vezme stopařku. Ta zpočátku moc nemluví a pak se ukáže, že je to Slovenka. Ona ho pozve na chatu a tam se představí jako Eva. Pak sem přijdou její kamarádi a jdou se všichni koupat. Jiří však odjíždí. S Evou se opět setká až u zámku. Zde spolu také stráví noc.

Uběhnou tři měsíce a oni jsou spolu v nočním podniku. Potom jej Eva představí své matce a zatáhne mezi své vrstevníky. Když jsou na koncertě, potká zde Jirka Irenu. Následuje návštěva mezi Jirkovými vrstevníky, kde se Eva dost nudí. Proto ze společnosti odchází a zavede diskusi se synem hostitele.

Na dalším setkání se Jirka opět setkává s Jarmilou. Eva jej chce odlákat, ale nepodaří se jí to. Po tomto drobném incidentu dojde k dalšímu s telefonem. Za to však Eva nemůže, ale její kamarádi.

Jirka se opět sejde s Jarmilou. A žádá ji o radu. Ještě netuší, že je Eva u něj doma a baví se s jeho matkou. A on, když přijde, domů si jí ani nevšimne. A potom jí Jirka řekne svůj názor. Když pak Eva odjíždí na hory, jde Jirka za Jarmilou do ordinace. Pak jsou u něj a vzpomínají a on jí sděluje rozhodnutí, že si Evu nevezme. A o Jarmilu začne projevovat větší zájem.

Maminka pak domov opouští a Jirka čeká Evu na nádraží. Uplyne nějaký kratší čas a oni se zkouší dohodnout na rozchodu. Jenže to skončí úplně jinak. Jiří se znovu sejde s Jarmilou a slibuje jí, že se vše vyřeší. A Evě sděluje, že se s Jarmilou rozešel. Po její reakci jde k sobě, kde má také zbraň, se kterou si začne pohrávat…  Autor: Pitryx

režie:
Jaroslav Balík
 
 
hraje:
Václav Voska (arch. Jiří Mánek), Ida Rapaičová (Eva), Blanka Bohdanová (MUDr. Jarmila Pátková), Leopolda Dostalová (matka), Čestmír Řanda (bratr), Jan Ekl (student Jirka, syn Karla a Boženy), Jana Gýrová (Bobina), Míla Myslíková (Božena), Jitka Bendová (Jitka), Jana Lukešová (Evina matka), František Němec (medik Emil, Evin kamarád), Renata Olárová (Helena), Miroslav Saic (medik), Jiří Štěpnička (Bíťák), Eva Vosková (Zuzka), Viktor Maurer (bývalý spolužák), Ljuba Benešová, Eva Vlachová (host), Jela Lukešová, Milada Kadeřábková (host), Eva Svobodová (Jeřábková)
 
 
námět:
Jaroslav Havlíček (román)
 
 
scénář:
Jan Otčenášek, Jaroslav Balík
 
 
kamera:
Josef Illík
 
 
hudba:
Karel Mareš
 
 
výprava-architekt:
Oldřich Bosák
 
 
střih:
Jiřina Lukešová
 
 
zvuk:
Roman Hloch
 
 
vedoucí produkce:
Václav Rouha
 
 
II. kamera:
Adolf Kučera
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Ladislav Dražan, Zdena Černá
 
 
asistent kamery:
Jiří Kučera
 
 
pomocná režie:
Václav Matějka
 
 
fotograf:
Roman Soumar
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.